Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЛУЦЕНКО ПЕРЕВІРЯЄ СТЕЛЬМАХА

МВС перевіряє Національний банк України на можливість фінансового шахрайства.

Про це у вівторок заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає УНІАН.

«У рамках оперативно-розшукової справи Міністерство внутрішніх справ на даний час проводить дослідчу перевірку щодо ймовірного фінансового шахрайства в діях Національного банку України під час рефінансування комерційних банків, а також валютних торгів», - заявив Луценко.

Він додав, що «наразі проводиться вивчення депутатських заяв та повідомлень у засобах масової інформації, а також МВС готує подання до суду для зняття банківської таємниці в ході даної справи».

Раніше прем’єр Юлія Тимошенко звинуватила Нацбанк та секретаріат президента у причетності до організації до спекулятивних і корупційних схем на валютному ринку. Вона також вимагала звільнення Володимира Стельмаха з посади голови НБУ.

В Нацбанку та секретаріаті президента звинувачення Тимошенко спростовували. Пізніше Тимошенко заявила про перехід в опозицію до Ющенка та також почала вимагати його відставки.

Верховна Рада в цілому прийняла закон № 3379 Про внесення змін до деяких законів України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв “язку зі світовою фінансовою кризою

Цим законопроектом передбачено підвищення на 13% ввізного мита на весь імпортний товар крім критичного. За відповідне рішення проголосували 269 депутатів з 444 зареєстрованих у залі.

Законом, зокрема, передбачається доповнити закон Про митний тариф України пунктом, згідно з яким «у випадку досягнення платіжним балансом України критичного стану, застосовується, у вигляді виключення, процедура впровадження, змін і скасування тимчасової надбавки до діючих ставок ввізного мита на деякі товари». Ініціатором впровадження такої тимчасової процедури є виключно Кабінет міністрів України, який розробляє та подає на розгляд ВР законопроект, в якому міститься перелік товарів, на які впроваджується тимчасова надбавка до ввізного мита, а також її розмір.

Нагадаємо, що 18 грудня депутати прийняли в цілому закон про продовження дії закону Про розвиток автомобільної промисловості України до 2013 року включно.

Раніше Кабмін відмовив українським автовиробникам у підвищенні імпортних мит.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com