Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хто нервує банки?

Глава Національного банку Володимир Стельмах закликає населення не звертатися в банки з метою дострокового зняття депозитів.

Крім того, він закликав вкладників банків не створювати додаткових труднощів для фінустанов шляхом спроб дострокового зняття депозитів, так як це може зашкодити інтересам інших вкладників і клієнтів банків.

«Я б звернувся до вкладників. Не потрібно створювати труднощів банкам, тому що це відіб’ється на інтересі інших вкладників  також негативно», — сказав він.

Голова НБУ також попередив банки про неприпустимість дострокової видачі депозитів.

«Не можна достроково повертати депозити. Ми говоримо банкам: використовуйте навіть цивільно-правові відносини. Але якщо банки будуть додатково створювати собі труднощі, видаючи достроково депозити, то до таких банкам ми будемо ставитися більш жорстко», — сказав він.

Обмеження на дострокове зняття були введені постановою НБУ № 319 з 13 жовтня, однак 4 грудня НБУ визнав вищевказаний документ таким, що втратив силу.

Водночас, постановою № 413 від 4 грудня регулятор зобов’язав банки забезпечити позитивну динаміку зростання депозитів з метою недопущення дострокового повернення коштів, розміщених вкладниками.

 

Українські новини

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com