Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Доріг не буде?

Morgan Stanley може поставити вимогу до Укравтодору достроково погасити кредит у розмірі $ 930 млн, пише Комерсант-Україна в статті Укравтодор збився з дороги.

Про це банк повідомив компанії на минулому тижні. У кредитному договорі з Укравтодором передбачена така можливість у разі зниження міжнародних рейтингів України. Експерти вважають, що повідомлення — це привід розпочати переговори про перегляд умов кредитування, але не виключають і вимоги дострокового погашення. У цьому випадку розраховуватися доведеться державі — швидше за все, з коштів, виділених МВФ.

Банк Morgan Stanley повідомив Укравтодор про набуття права вимагати від компанії достроково погасити виданий їй кредит, розповів минулого четверга заступник міністра транспорту і зв’язку, глава компанії Вадим Гуржос. Мова йде про пункт кредитної угоди, у якому зазначено, що банк може зажадати достроково погасити кредит, якщо падіння України у міжнародному рейтингу складе 2 і більше пунктів. За останній час три найбільші рейтингові агентства переглянули рейтинги України: S & P знизило довгострокові кредитні рейтинги за зобов’язаннями у іноземній валюті з В + до В, у національній валюті — з ВВ- до В +, рейтинг за національною шкалою — з uaAA до uaA + з прогнозом негативний. Fitch знизило довгострокові рейтинги з BB- до B +, Moody «s погіршив прогноз рейтингів з позитивного до стабільного.

Як розповів сам Вадим Гуржос, про повернення кредиту мова поки не йде. «Повідомлення — звичайний робочий момент. Рейтинг України дійсно знизився. Зараз тривають переговори. Думаю, скоро ми це питання знімемо», — запевнив голова Укравтодору. Morgan Stanley видав Укравтодору два кредити (27 серпня і 26 вересня 2007 року) під держгарантії на будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг загального значення на $ 465 млн кожен.

 

Комерсант- Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com