Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Про малий прикордонний рух

Угоду про малий прикордонний рух між Україною та Польщею буде ратифіковано до кінця цього року — початку наступного, на це сподівається надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключковський. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві, передає УНІАН.

«Ми готові закінчити ратифікацію угоди», — сказав він. За його словами, українська сторона погодилась на те, що прикордонна смуга має складати 30 км, і завдяки цьому перешкоду для імплементації угоди усунуто.

«Наскільки я розумію, українське законодавство і уряд може на своєму засіданні підтвердити, ратифікувати цю угоду», — сказав Ключковський.

Нагадаємо, що Україна підписала угоду про малий прикордонний рух із По­ль­­щею 28 березня цього року.

Підписання таких угод передбачено угодою про спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом. Угоди про малий прикордонний рух дають можливість громадянам, що мешкають у прикордонній зоні, відвідувати без віз країни-сусіди України, але на відстань не більше 50 км від кордону.

Єврокомісія висловила свої зауваження до угод про малий прикордонний рух між Україною та Угорщиною і Україною та Польщею. Вона вимагала зменшити ширину прикордонної зони з 50 до 30 км.

31 жовтня заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісеєв заявив, Україна і Польща погодили всі питання щодо положень угоди про малий прикордонний рух, і сподіваються, що вона набуде чинності на початку наступного року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com