Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як створити привабливий веб-сайт

Більшості початківців вебмайстрів звичайно ж хочеться дізнатися секрет успіху популярних сайтів, на них постійно заходить безліч людей. І у багатьох задається питання: Як зробити дизайн сайту більш привабливим. Добре оформлений сайт - це однин з головних критеріїв успіху. Прийоми дуже прості і допоможуть домогтися привабливості вашому ресурсу, до того ж нічого грандіозного від вас не потрібно.

Почати можна з видалення зайвих картинок. Наявність великої кількості зображень на сторінках ресурсу може погано позначитися на швидкості його завантаження. Це суттєво заважає привабливості вашому ресурсу, так як багато хто йде з сайту не дочекавшись коли всі картинки завантажаться. Якщо швидко завантажився, можна із задоволенням вивчати його вміст, а не шукати новий. Ваше завдання зробити дизайн сайту більш привабливим, щоб відвідувач не йшов занадто швидко. І без флеш-графіки виходять теж дуже симпатичні шаблони http://www.dle9.com/, а картинки перед установкою бажано зменшити.

Щоб зробити дизайн сайту більш привабливим всі пункти меню повинні розміщуватися в правильному, зручному для перегляду порядку, кидатися в очі, щоб людина при бажанні могла перейти в інший розділ. Обов'язково періодично оновлюйте свої публікації, адже зазвичай люди приходять дізнатися щось нове і корисне. Змістовні матеріали стануть вашим козирем, але не потрібно брати кількістю, читати нісенітницю відвідувачі не будуть.

Гарненько продумайте, які кольори в оформленні переважатимуть. Якщо ви зробите кольори дизайну більш привабливими, на нього буде приємно зайти. Яскраві, абсолютно різні кольори доречні для магазинів дитячих товарів, натуральні - для ресурсів про рослини, консервативні - для візиток підприємств.

Текст повинен добре читатися, блискучих елементів бажано уникати, як і великих анімованих банерів. Намагайтеся зробити так щоб читати статті на вашому ресурсі не було втомлено для очей.

Іноді заважає і наявність різних рекламних заміток, роликів, спливаючих вікон, це сильно дратує і може зробити дизайн сайту менш привабливим. Використовувати фонові аудіо-треки потрібно далеко не на всіх ресурсах. Музичні треки на корпоративному ресурсі зовсім виглядають недоречно, музичний фон до популярного фільму - це відмінна ідея. Краще рішення - надати вибір безпосередньо користувачеві: якщо захоче, послухає запропонований запис.

На корпоративному вебсайті обов’язково потрібно зробити розділ "Про нас", та розділ «Контакти» з формою зворотного зв’язку. Детальний опис дасть можливість розширити коло клієнтів та викличе довіру.

Ресурси з солідним кількістю інформації повинні містити карту сайту, це дозволяє відвідувачу легко знайти потрібний матеріал і для просування також дуже корисно.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com