Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Виставка дитячих малюнків до річниці Голодомору

У листопаді цього року київська влада організує експозицію дитячих малюнків, присвячених трагічним подіям Голодомору 1932-1933 років.

Малюнки з цієї виставки будуть покладені в основу сюжетів соціальної реклами до 75-х роковин Голодомору, розміщених у столиці.

Як повідомили  у прес-службі КМДА, таке рішення було ухвалене сьогодні під час засідання організаційного комітету з підготовки заходів до річниці Голодомору.

За словами заступника голови КМДА Сергія Рудика, участь у цій експозиції візьмуть учні всіх київських шкіл. Частина презентованих на виставці робіт буде передана головному художнику столиці та до Головного управління реклами КМДА для доробки та розміщення на білбордах та сітілайтах міста.

Також Рудик повідомив, що сьогодні, 20 жовтня 2008 року, підписаний до друку Київський том Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років, який видається в рамках Національної Книги пам’яті. У Книзі розміщені свідчення очевидців тих жахливих подій, архівні документи, списки постраждалих.

«Створення Книги Пам’яті є одним з фундаментальних завдань державної політики — до 75-х роковин Голодомору в Україні планується випуск 19 томів, з них: 17 обласних, один — міста Києва, ще один — центральний, зведений. Впевнений, що Київ одним з перших презентує друкований варіант Книги» — заявив Рудик.

Як повідомлялося, у Москві в Посольстві України в Російській Федерації вшанували пам’ять жертв голодомору 1932-1933 років у рамках міжнародної акції Незгасима свічка.

 

За матерiалами: УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com