Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На резиденцію президента Бразилії скоєно напад

Охоронці офіційної ре­зиденції президента Бразилії Луіса Інасіо Лула да Сілви поранили чоловіка, який намагався проникнути на територію резиден­ції.

Про це повідомило в понеділок, 6 жовтня, з посиланням на представника влади агентство Франс Прес. 

Людина, особу якої не встановлено, була доставлена в лікарню столиці Бразилії з незначними вогнепальними пораненнями. Згідно з даними служби безпеки президента, охорона резиденції намагалася зупинити порушника, зробивши кілька по­стрілів у повітря. Невідомого це не зупинило, після чого охоронці порядку зробили кілька пострілів по його ногах. 

У момент нападу в резиденції президента не було. 

За останній час це вже четвертий інцидент. Три людини загинули в пів­нічно-східному місті Бом Лугар. 

Нагадаємо, що наприкінці жовтня в Бразилії повинні пройти вибори в місцеві органи влади. Раніше повідомлялося що війська будуть введені в криміногенні квартали Ріо-де-Жанейро для гарантування безпеки під час муніципальних виборів. До виборів в кожній з семи фавел, найбідніших районів, Ріо-де-Жанейро, де спостерігається най­більш високий рівень злочинності, буде нести чергування армійський контингент чисельністю 500 осіб. Усього в операції буде задіяно 3,5 тисячі людей. Фавели Ріо-де-Жанейро традиційно контролюються наркоторговцями, і напередодні виборів там зафіксовані численні порушення норм і правил передвиборної агітації на користь кандидатів, які підтримуються тим чи іншим угрупованням. Спостерігачі та журналісти вказують на численні випадки прямого тиску на виборців аж до загрози фізичної розправи. Зазначимо, що Ріо-де-Жанейро є одним з най­більш криміногенних міст світу. Тут регулярно відбуваються перестрілки між поліцейськими та злочинцями. За 2007 рік в Ріо-де-Жанейро при чиненні опору правоохоронцям було вбито понад 1200 людей.


вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com