Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знову «гепатит А»

У Міжгорському районі Закарпатської області за період з 29 вересня по 5 жовтня госпіталізовано 12 дітей з села Голятін з діагнозом «гепатит А», повідомила сьогодні прес-служба Міністерства України з надзвичайних ситуацій.

Серед госпіталізованих в інфекційне відділення Межігорської центральної районної лікарні 11 учнів загальноосвітньої школи і одна дитина — з дитячого саду.

Стан здоров’я постраждалих легкого і середнього ступеня тяжкості. Фахівці районної і обласної СЕС проводять в епіцентрі захворювання комплекс протиепідемічних і санітарно-гігієнічних заходів.

Ситуація знаходиться під контролем Головного облуправління МінНС.

Випадки масового захворювання гепатитом на Закарпатті не рідкість. Так у листопаді минулого року захворіли близько 30 осіб.Тоді джерелом зараження гепатитом А стала питна вода і недотримання правил особистої гігієни. До такого висновку дійшли фахівці Міністерства охорона здоров’я України, які проводили у цих регіонах лабораторні дослідження.

А у місті Коростень, що в Житомирській області, протягом 27-29 вересня із загальноосвітньої школи №13 в інфекційне від­ділення лікарні з діагнозом «вірусний гепатит А» госпіталізовано шість учнів (1994 року народження) і їхню вчительку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com