Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Газ знову на кону

Верховна Рада України повинна обговорити питання економічної стабільності в державі, а також підписання угоди на постачання природного газу, заявив голова парламенту Арсеній Яценюк, передає «Інтерфакс-Україна».

«Питання економічної стабільності негайно повинні бути розглянуті у Верховній Раді», — сказав Яценюк на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

За його словами, в цьому ж контексті має бути розглянути і питання, що стосується контрактів на постачання газу.

«Потрібно зрозуміти, про які ціни йде мова, які умови виставлятимуться, і яким чином ми сьогодні бачимо базові умови розвитку економіки в 2009 році», — підкреслив Яценюк. При цьому спікер нагадав, що уряд вже декілька місяців не приходив до парламенту з інформацією про свою роботу.

В той же час Яценюк закликаав лідерів фракцій підготуватися до розгляду цього питання в парламенті.

Прем’єр-міністр Юлія Тімошенко заявляє, що політична криза в Україні пригальмувала переговори з Росією про постачання природного газу в Україну. Про це Тимошенко заявила 19 вересня на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

«Забезпечення природним газом України завжди йшло дуже близько до політики. Це ні для кого не секрет. Безумовно, коли зараз така невизначена ситуація в парламенті, не визначена ситуація з коаліцією, зараз всі переговори трішки сповільнилися», — сказала Тимошенко.

В той же час, прем’єр-міністр України переконана, що переговори з Росією по забезпеченню України природним газом проходитимуть гармонійно, конструктивно, з урахуванням інтересів Росії і України, що дозволить вийти на підписання довгострокового контракту.

Тимошенко підкреслила, що в такій складній політичній ситуації уряд серед всіх інститутів державної влади залишається центром стабільності.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com