Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗМІ: КНДР провела випробування двигуна міжконтинентальних ракет

Північна Корея провела випробування системи запалювання двигуна ракети великої дальності на новій пусковій площадці біля західного узбережжя.

Про це повідомило у вівторок, 16 вересня, агентство Кіодо Цусін з посиланням на джерело в розвідувальному управлінні Південної Кореї.

За інформацією агентства, «випробування в містечку Тон Чі Чан було зафіксовано американським супутником-шпигуном КН-12». «Будівельні роботи на новій стартовій площадці тривали кілька останніх років, і потужності для випробування двигунів уже використовуються за призначенням», - повідомило джерело.

Нагадаємо, минулого тижня військові експерти США повідомили про виявлення в Північній Кореї другої установки для запуску міжконтинентальних балістичних ракет, що свідчить про серйозні наміри Пхеньяна створити надійну міжконтинентальну ракету.

Крім того, міністр оборони Південної Кореї повідомив, що ракети Тепходон-2, які можуть запускатися із цієї площадки, здатні вражати об’єкти на всій території Південної Кореї й майже на всій території Японії.

26 серпня влада Північної Кореї заявила про припинення демонтажу ядерних об’єктів, звинувативши США в недотриманні угод. Пхеньян заявляє, що пішов на цей крок, тому що США не виключили КНДР зі списку країн, що підтримують тероризм.

За матеріалами РІА Новости

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com