Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нарешті!

Росія зобов’язалася вивести свої війська з території Грузії, що прилягає до Абхазії і Південної Осетії, у той час як Євросоюз гарантував незастосування Грузією сили в зонах конфліктів. Такі основні підсумки переговорів президента Росії Дмитра Медведєва з главою Франції Николя Саркози і делегації ЄС, викладені ними в понеділок на брифінгу в Москві.

«Росія одержала гарантії з боку Євросоюзу, Франції як голови ЄС про незастосування сили грузинською стороною», — сказав Медведєв після переговорів. Зі своєї сторони президент Франції підтвердив, що Грузія зобов’язується не застосовувати силу проти Абхазії і Південній Осетії. «Я передав президенту Медведєву лист президента Саакашвили з зобов’язанням не застосовувати силу в Абхазії і Південній Осетії, що охоплюється угодами від 12 серпня», — сказав він.

Він також повідомив, що Росія і ЄС домовилися про виведення російських військ з території Грузії по лінії Поті-Сенакі максимум протягом семи днів.

Другий пункт домовленостей із Саркозі — «повне виведення російських миротворчих сил із зон, що прилягають до Південної Осетії й Абхазії, на лінію, що була перед початком бойових дій». «Це виведення буде здійснене протягом 10 днів після розгортання в цих зонах 200 спостерігачів від Євросоюзу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com