Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Абхазія за підтримки росії почала наступ на кодорську ущелину

Ще в неділю увечері, 10 серпня, до Абхазії прибули російські десантники.

За словами помічника командувача КСПМ по інформаційному забезпеченню Олександра Новицького, російські війська введені в республіку «з метою виключити повторення ситуації з миротворцями в Південній Осетії і перешкодити військовій агресії Грузії проти Абхазії».

Десантники і військова техніка були доставлені до Абхазії військово-транспортними літаками, які прибулими в аеропорт Сухумі. Як наголошується, Сухумі протягом 15 років не приймав літаки через блокаду Грузії, яку було ведено після закінчення грузинсько-абхазької війни.

Нагадаємо, раніше абхазька армія підійшла до кордону з Грузією - за словами Сергія Багапша, для того, щоб «навести лад» в зоні відповідальності миротворців.

Останні події підтверджую прогнози про почато наступу абхазько-російських сил на Кодорську ущелино. Нині захоплено місто Зугдіді і триває інтенсивний обстіл грузинської армії. Грузинська влада заявляє, що армія не складе зброю і не вийде з ущелини. Ультиматим Абхазії відкинуто.

За матеріалами Интерфакс

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com