Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Не стріляйте...

Грузино-абхазький конфлікт дедалі загострюється. Президент Грузії Михайло Саакашвілі готовий до мирного урегулювання, проте президент РФ Дмитро Мєдвєдєв відмовляється про перемовини з Тбілісі.

Про це офіційно заявляє грузинське МЗС. Однак, не дивлячись на це грузини намагаються в одностороньому порядку покласти край цьому божевіллю. Так, згідно наказу президента Грузії о 5 годині ранку 10 серпня 2008 року їхні військові підрозділи припинили вогонь в Цхін­вальському регіоні. Наразі військові сили грузин повністю виведені із зони конфлікту. На південь від Цхінвалі ними створено гуманітарний коридор, через який мешканці та поранені можуть покинути зону бойових дій. Це також частково підтверджує і МЗС Росії. Проте, росіяни наголошують, що грузини не припинили вій­сько­вих дій. Так, з п`ятниці жертвами авіаударів та штурму Цхінвалі стали близько двох тисяч чоловік мирних жителів. За словами посла Росії в Грузії Вячеслава Коваленка вже загинули 13 російських миротворців, 70 військових отримали поранення. Натомість грузини повідомляють про 45 вбитих військових та 37 мирних жителів. «Про відступ грузинських військ із Цхінвалі мова не йде», - підкреслив міністр реінтеграції Грузії Тимур Якобашвілі. Він наголосив, що «ми прийняли це рішення передислокувати війська, щоб отримати можливість протистояти чисельним російським військам другими методами». Як стало відомо, авіація росіян продовжує бомбардувати гразинську територію. Так, тбіліський військовий аеродром бомбили вже двічі. Кілька бомб скинуто на аеродром підприємства «Тбілавіастрой», яке спеціалізується на будівництві військових літаків СУ-25.

Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у телефонній розмові з Кондолізою Райс стверджує про звірства грузинських підрозділів проти мирних жителів в Південній Осетії. Ще далі пішов президент Росії Дмитро Мєдвєдєв доручивши слідчому комітету при генеральній прокуратурі РФ зібрати докази геноциду проти осетин. Уряд Росії вже запланував виділити близько 10 млрд. рублів на відновлення Південної Осетії.

Між тим, генсек Нато Яап де Хооп Схеффер заявив, що Росія порушила територіальну цілісність Грузії в Південній Осетії та застосувала надмірну військову силу.

Віталій Садко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com