Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАФІЯ ПРОТИ МАФІВ

Минулого тижня біля столичної станції метро «Либідська» відбулося знесення кіоску магазину «Бібліон» як незаконно встановленого. Малу архітектурну споруду (так офіційно іменуються кіоски та їм подібні споруди, скорочено - МАФ) забрали разом з книжками та іншим майном, що було всередині.

Документ, у якому зазначалося відповідне рішення суду, юристам вручили наприкінці попереднього дня. Тому часу забрати майно не було.

Знесення кіоску почалося приблизно о 10.30. Кондиціонер просто виламали, як і дах споруди. Намагання юриста від видавництва «Персонал» з’ясувати, на яких підставах відбувається знесення, нічого не дали. Працівникам газети та прес-служби представники Печерської районної влади намагалися завадити працювати – просили відійти подалі від майданчика, прикриваючись турботою за життя журналістів, нервово реагували на диктофони.

Зазначимо, що книжковий кіоск, у якому продавали ще й проїзні квитки, було встановлено за згоди київської влади та Міністерства транспорту. Цьому відомству належать усі зупинки громадського транспорту. Грошей на їх утримання держава виділяє мало, тому було прийнято рішення про передачу частину з них інвесторам, в обмін на що останні мали право встановлювати кіоски. Так тривало кілька років. Після останніх виборів міського голови стара -нова влада вирішила переграти. Було прийнято рішення, що для встановлення МАФів потрібен дозвіл голів районів у місті. Такого документа у видавництва немає, саме на підставі його відсутності Печерська райдержадміністрація у Києві і прийняла рішення про знесення кіоску магазину «Бібліон». Щоправда, невідомо, чи написано у рішенні хоча б слово стосовно того, як має відбуватися знесення незаконно встановлених МАФів. У будь-якому випадку кіоск як споруда є власністю якоїсь фізичної чи юридичної особи, тому цілісністю її слід піклуватися.

Поки чиновники ділять гроші від встановлення МАФів у Києві, у жителів району не буде зупинки, місця де можна придбати проїзний та, зрештою, придбати книжку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com