Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кличко судиться з Київрадою за землю

На 14 травня перенесено розгляд справи за позовом депутата Київради Віталія Кличка на міську раду і його керівництво. Так вирішив Шевченківський районний суд Києва у зв’язку з тим, що у справі з’явилися нові матеріали.

Представник Київради в суді надав суду копії рішень, схвалених депутатами на сесії 1 жовтня. Таким чином у зв’язку з новими документами сторона Кличка подала клопотання про надання часу для ознайомлення з ними.

Однак на судове засідання свідки не з’явилися. Причину їх відсутності не пояснили. Кличко вважає, що 14 травня суд все ж таки ухвалить рішення по суті справи.

Зазначимо, що 30 квітня Блок Віталія Кличка запропонував юристам Леоніда Черновецького не озвучувати неправдиву інформацію щодо судових рішень і не вводити в оману киян. Коментуючи заяву адвоката Андрія Федура про те, що Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва, у Блоці Кличка зазначили: «Юристам Черновецького варто піти на курси підвищення кваліфікації». І нагадали, що 23 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позовні вимоги Віталія Кличка щодо неправомірних дій Черновецького в частині порушення порядку ведення агітації під час виборчої кампанії на посаду Київського міського голови.

Нагадаємо: 23 листопада 2007 року Кличко оскаржив у Шевченківському райсуді столиці рішення Київради, схвалені 1 жовтня. Він просив суд визнати їх незаконними.

За даними Блоку Кличка, на вказаній сесії Київради було ухвалено рішення про передачу в приватну власність або постійне користування понад 4% столичної землі. Загальна вартість розподіленої землі перевищує 10 млрд дол. 8 квітня 2008 року Шевченківський районний суд столиці своєю ухвалою зупинив дію рішень Київради від 1 жовтня 2007 року до завершення розгляду справи по суті.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com