Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ющенко виступає за членство України в ЄС

Президент Віктор Ющенко, виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі, заявив, що Україна наполягатиме на політичному закріпленні статусу асоційованого члена ЄС.

«Ми розуміємо, що це дуже амбіційна мета, але Україні варто йти цим шляхом», — підкреслив Глава держави. Він також зауважив, що другим політичним моментом співпраці України з ЄС є формування безпечного простору.

«Для нас — це важливий пріоритет», — відзначив Ющенко. На його думку, важливим моментом для подальшого поглиблення співпраці між Україною і ЄС є введення безвізового режиму для громадян України.

Глава держави  нагадав, що для громадян ЄС Україна вже з свого боку ввела безвізовий режим.

«Ми розуміємо, що цей процес вимагає синхронізації митних процедур, правил внутрішнього контролю, робота в цьому напрямі ведеться», — заявив Президент.

Крім того Ющенко заявив, що Україна присвятить 2009 р. поглибленню економічного співробітництва з Євросоюзом.

На думку Президента, до цього часу, через 14-17 місяці, Україна зможе вийти на підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, що дозволить провести інтеграцію з Євросоюзом на рівні різних секторів економіки.

Президент підкреслив, що впродовж останніх 2 років, Євросоюз є партнером «номер один» зовнішньоторговельних відносинах України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com