Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Україна вимагає від Росії припинити погрози

МЗС України вимагає від російської сторони припинити практику погроз щодо України і дотримуватися положень Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ.

У поширеній в суботу заяві українське МЗС висловлює стурбованість оприлюдненими останніми днями заявами офіційних осіб РФ щодо України.

«Заяви високопосадовців Російської Федерації мають відвертий антиукраїнський характер, піддають сумніву територіальну цілісність України і є прямим втручанням у її внутрішні справи», — підкреслює міністерство.

Воно вважає «абсолютно неприйнятним», що Росія, яка є гарантом безпеки України, «вдається до недружніх кроків щодо України, ставить під сумнів її територіальну цілісність і суверенне право приймати рішення щодо власного зовнішньополітичного вибору».

«У такій ситуації стає дедалі очевиднішим, що євроатлантичний вибір України — єдиний спосіб гарантувати безпеку нашої держави. Отже, Україні належить якнайшвидше інтегруватися до НАТО як основи системи колективної безпеки», — робить висновок українське відомство.

У заяві наголошується, що Україна вживатиме всіх необхідних заходів, передбачених міжнародним правом, для захисту свого суверенітету та незалежності.

Як повідомлялося, у п’ятницю начальник Генштабу Збройних сил РФ Юрій Балуєвський заявив, що у разі вступу України та Грузії до НАТО Росія вживе заходи «не тільки військового, а й іншого характеру».

Крім того, за даними ЗМІ, на зустрічі Ради Росія-НАТО 4 квітня президент РФ Володимир Путін у розмові з президентом США Джорджем Бушем дав зрозуміти, що в разі вступу до НАТО Україна може втратити територіальну цілісність.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com