Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Судовий процес як «окозамилювання»

Мати журналіста Ґеоргія Ґонгадзе, Леся Ґонгадзе, планує у вівторок виступити в Апеляційному суді міста Києва, де з 2005 року слухається справа про вбивство її сина.

В інтерв’ю «Німецькій хвилі» Леся Гонгадзе заявила, що обвинувачуваних у справі «не судять безпосередньо за вбивство».

За два роки слухання справи це буде другий візит Лесі Ґонґадзе до суду. Своє бажання виступити мати журналіста пояснює тим, що суд уже на завершальному етапі і невдовзі буде оголошено вирок.

Вона каже, що вирок щодо колишніх працівників МВС Валерія Костенка, Миколи Протасова та Олександра Поповича у будь-якому разі не оскаржуватиме, бо вважає його «проміжним».

Адже «цих людей не судять як вбивць мого сина», пояснює вона, і додає, що факт смерті не доведено, немає й свідоцтва про смерть.

«Наскільки мені відомо, тих підсудних ніхто не обвинувачує у вбивстві мого сина Ґеоргія у вересні 2000 року. Їм інкримінують злочини, які мають дотичне відношення до переслідування мого сина і до його загибелі», — заявила Леся Ґонґадзе.

Вона вважає, що підсудні протягом усього процесу діяли в змові з прокуратурою.

Мати запевнила, що чекатиме інших розслідувань та судових процесів у справі, а цей суд назвала «окозамилюванням громадськості».

Своє звернення у суді Леся Ґонгадзе адресуватиме також президентові та генпрокурору.

Як відомо, у вівторок, 11 березня, Апеляційний суд Києва, як очкується, має провести завершальне засідання у «справі Ґонгадзе», на якому судді мають заслухати звинувачуваних та репліки сторін, а потім піти у дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

Раніше це засідання кілька разів переносилося через неявку до суду Протасова, яку пояснювали його хворобою. Слухання у справі Гонгадзе розпочалось у грудні 2005 року.

Обвинувачувані — колишні офіцери міліції Костенко, Протасов і Попович. Ще один обвинувачуваний в убивстві журналіста, екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач, знаходиться у розшуку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com