Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Шевченківські дні в Академії

У березні виповнюється 194 роки від дня народження славного сина українського народу, видатного українського поета та художника, Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Справедливо Великого Тараса — народного мислителя та творця, вважають народним пророком. Не одне покоління українців було формувало свій світогляд на його творах. То ж у ці дні шану пам’яті Тарасові Шевченку віддають по всій Україні.

Глибокою шаною до Великого Кобзаря ознаменувалися ці дні і в найбільшому недержавному вищому навчальному закладі — Міжрегіональній Академії управління персоналом. Національно-патріотичному вихованню тут приділяють велику увагу, адже Академія зі своєї появи позиціонує себе як заклад патріотичний, де навчають та виховують майбутню еліту України — не тільки спеціалістів високого рівня, а й всебічно та гармонійно розвинених особистостей, патріотів своєї країни. Тож не дивно, що утвердження, розвиток та популяризація української мови, культури, мистецтва, вивчення вітчизняної історії, поширення традицій та духовної спадщини українського народу — першочергові питання в Академії. Сама територія МАУП засвідчує це. Так, територію Академії прикрашають пам’ятники видатним постатям України (деякі з них унікальні та єдині в Україні). Є тут пам’ятник і Тарасові Шевченку. В Академії відбуваються численні заходи — семінари, конференції, конкурси, виставки.

Насичену та цікаву програму було запропоновано студентам та працівникам Академії до Шевченківських днів. А розпочалися вони, звичайно ж, з Шевченківських читань. Щорічно в МАУП проводиться цей конкурс: студенти Президентського та Всеукраїнського університетів Міжрегіональної Академії управління персоналом змагаються у мистецтві декламації віршів — поезії Тараса Шевченка та віршів, присвячених Великому Кобзареві. З кожним роком Шевченківські читання приваблюють до себе дедалі більше учасників та гостей.

Цьогорічні шанувальники Шевченкового слова взяли участь у конкурсі. Це Наталя Тишкевич (вірш Дмитра Павличка «Тарасе, правдо вогнелика») з Інституту права МАУП, Ірина Бабенко та Павло Городько («Плач Ярославни»), Тетяна Кононенко («Муза»), Анжела Мохорук («Думка») з Козацького інституту, Владислав Тищенко («Муза») з Інституту кібернетики та інформаційних технологій, Валерія Канакова («Лілея»), Анастасія Слабченко («Муза»), Ганна Фурман («Не жаль на злого, коло його»), Ігор Вінців («Пророк») та Ольга Поліщук («І виріс я на чужині») з Інституту міжнародних відносин та лінгвістики, Артур Янгаличев («Причинна»), Марія Фуга («І багата я…»), Катерина Вільнер («Катерина»), Тетяна Залізна («Сон») та Руслан Василевич («Мар’янці») з Економіко-правового технікуму МАУП. Переможцями конкурсу визнано Владислава Пишенка та Артура Янгаличева за, відповідно, виконання віршів «Муза» та «Причинна», Павла Городька та Ірину Бабенко «за оригінальність виконання» («Плач Ярославни»), а також Руслана Буйниченка «за авторську поезію» — власний вірш, присвячений Тарасу Шевченку.

Вітаємо переможців і бажаємо творчого натхнення!

 

У Шевченківські дні студенти та працівники також мали можливість у кіноконцертному залі «Україна» МАУП подивитися чудовий фільм про Тараса Шевченка «Тарас», поспілкуватися з творцями фільму, лауреатами Національної премії ім. Т. Шевченка. З цієї нагоди перед присутніми виступив поет Анатолій Славута-Логвиненко, який наголосив на важливості спадщини Великого Кобзаря для нинішнього та прийдешніх поколінь, а також зачитав аудиторії свої вірші.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com