Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дворічний хлопчик навчив прабабу читати

Хлопчик із селища у Вінницькій області в рік самостійно вивчив алфавіт і вже в півтора читав газети. Але на цьому допитливе маля не зупинилося. У два роки він навчив свою 85-річну неписьменну прабабу читати...

Хлопчик живе в селищі Заможне Вінницької області. Незважаючи на те, що дитина росте у звичайній родині зі звичайним вихованням, здібності до знань у нього феноменальні.

За словами батьків, все почалося, коли Михайлику був рік. Так, без усякого впливу з боку батьків, їхній син у рік і три місяці самостійно вивчив алфавіт. А після цього вундеркінд розучив склади й став читати. Причому найулюбленішим «чтивом» маляти стали газети.

«Мишко навряд чи розумів зміст газет, проте постійно їх читав», — розповідає батько хлопчика Сергій Лісовий. Але ще більший сюрприз Михайлик підніс, коли у два роки навчив свою 85-річну прабабу читати.

Ксенія Сидорівна приїхала до Лісових виховувати правнука. Однак вийшло все навпаки. «Я взагалі не вчилася у школі. Не вміла не читати, не писати. І тут раптом таке», — розповідає пенсіонерка. Жінка похилого віку вивчила алфавіт і навчилася читати по складах.

При цьому казками та іншими дитячими книжками хлопчик не цікавився, а все більше читав енциклопедії, словники й географічні атласи. Наприклад, енциклопедію «Країни світу» хлопчик у трирічному віці вивчив напам’ять і знав назви всіх країн і столиць.

Зараз диво-дитині дев’ять років. У школі він навчається на «відмінно» і має авторитет у однокласників і вчителів. Але, незважаючи на феноменальну схильність до знань і відмінне навчання, Михайлик дуже скромний хлопчик, не любить хвастатися й вважає себе звичайним школярем. Найголовнішими захопленнями маленького генія є книжки, танці й вільна боротьба.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com