Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Звільнити «МАРС-75»

Активісти всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братерство» 21 січня вранці у Генічеську (Херсонська область) провели акцію «громадського звільнення» радіонавігаційної станції МАРС-75, яка дотепер використовується ЧФ РФ, від підрозділу російської морської піхоти.

Як повідомив голова «Студентського братерства» Олег Яценко, активісти привезли до входу на маяк вантажівку «ГАЗ», яку планують використовувати для допомоги судовим виконавцям. Як додав Олег Яценко, студенти розташувалися в розгорнутих наметах при вході на станцію, де вони також встановили державні прапори й символічну табличку «Україна. Міністерство транспорту й зв’язку. Радіонавігаційна станція «МАРС-75».

За словами Олега Яценка, напередодні ряд російських ЗМІ, посилаючись на видання «Нова газета», оприлюднили інформацію, відповідно до якої українська влада начебто має намір 21 січня 2008 року, за прикладом Грузії, вдатися до силового вирішення питання, у цьому випадку — звільнення об’єктів, якими розпоряджається Чорноморський флот Росії.

За словами Олега Яценка, активісти «Студентського братерства» закликають російських морських піхотинців припинити опір рішенню суду про повернення Україні навігаційної станції, сісти в підготовлену для них вантажівку, якою студенти «готові депортувати їх на російське узбережжя Чорного моря».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com