Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Газ України» попереджає: гроші на бочку!

Дочірня компанія НАК «Нафтогаз України» «Газ України» виділятиме ліміти газу теплопостачальним підприємствам відповідно до рівня розрахунків за спожите паливо. У своїй заяві вона зазначає, що в черговий раз звернулася з попередженнями до керівників Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Львівської та Харківської облдержадміністрацій.

Станом на 3 грудня заборгованість підприємств ТКЕ зазначених шести областей перед ДК «Газ України» 2007 року перевищила 750 млн грн, або 68% від боргу усіх теплопостачальних підприємств України (загальний борг підприємств ТКЕ 2007 року — 1,1 млрд грн).

«Критична ситуація з розрахунками перед ДК «Газ України» низки підприємств ТКЕ зазначених областей загострюється», — наголошує компанія.

«Газ України» звертає увагу керівників облдержадміністрацій на те, що для забезпечення постачання підприємствам ТКЕ імпортованого природного газу НАК «Нафтогаз України» повинна мати достатні фінансові ресурси для закупівлі цього енергоносія. «Однак рівень розрахунків значної частини підприємств ТКЕ за спожитий природний газ не дає можливості НАК «Нафтогаз України» акумулювати для цього необхідні кошти», — зазначається у заяві. «Подальше загострення кризи розрахунків за газ може призвести до негативних процесів у сфері забезпечення споживачів ресурсами природного газу і зриву опалювального сезону в окремих регіонах», — попереджає компанія.

У заяві завважується, що, відповідно до встановленого Кабінетом Міністрів чинного порядку, забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом здійснюється лише за умови його стовідсоткової оплати. Згідно з вимогами ст.13 Закону «Про теплопостачання» відповідальними за забезпечення теплом населення є керівники органів місцевого самоврядування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com