Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Трагедія зі знаком запитання

Російський власник ват «Дніпрогаз» Віктор Ваксельберг незадовго до трагедії суттєво скоротив штати спеціа­лістів, що відповідали за безпеку газомереж

16 осіб загинули, зокрема 5 дітей, 17 госпіталізовано внаслідок вибуху побутового газу в житловому будинку на вул. Ман­дриківській, 127 у Дніпропетровську. У розшуку за заявами родичів перебувають 10 осіб (з них 2 дитини). Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 338 осіб і 66 одиниць спеціальної й інженерної техніки МНС, гірничорятувальних служб Мінвуглепрому, комунальних служб області й міста. За уточненими даними внаслідок вибуху загалом було пошкоджено 10 будинків. 

З них повністю зруйновано третій під’їзд 10-поверхового 4-під’їздного житлового будинку №127 на вул. Мандриківській, інші три під’їзди пошкоджено.

Прокуратора Дніпропетровської області порушила кілька кримінальних справ за фактом вибуху — за ознаками ст.270 КК («порушення правил пожежної безпеки») та ст.367 КК («службове недбальство»). Взято під варту головного інженера ВАТ «Дніпрогаз» та першого заступника правління ВАТ «Дніпрогаз». Тим часом варто зазначити, що ця компанія, за повідомленнями ЗМІ, належить російському олігарху Віктору Вексельбергу. Останній на запитання кореспондента газети «Комерсант-Україна», хто ж винен у трагедії… розсміявся і поклав слухавку.

За інформацією ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com