Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Україні стрімко знижується заробітна плата

Номінальна середньомісячна заробітна плата штатного працівника в серпні 2007 року скоротилася порівняно з попереднім місяцем на 1,6% і нині становить 1 398 грн.

Реальна заробітна плата в серпні 2007 року порівняно з попереднім місяцем знизилася на 2,2%, повідомляє Ліга з посиланням на Міністерство економіки.

У січні-серпні порівняно з відповідним періодом 2006 року зарплата зросла на 12,2%.

Загальна сума заборгованості з виплати зарплати протягом серпня зменшилася на 4,1% і на 1 вересня 2007 року становить 769,8 млн грн.

Сума заборгованості з початку року скоротилася на 4,5%. Зокрема, заборгованість з виплати зарплати працівникам економічно активних підприємств протягом серпня 2007 року зменшилася на 7,4% і на 1 вересня становила 306,7 млн грн.

У структурі боргу з виплати заробітної плати найбільшими залишаються ті частки, що припадають на промисловість (55,5%), операції з нерухомістю (12,8%), будівництво (10,7%), діяльність транспорту і зв’язку (8,6%), сільське господарство (5,2%).

За даними Державного комітету статистики України, в І півріччі 2007 року середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників (без найманих робітників статистично малих підприємств і в підприємців) становила 1 225 грн.

Тим часом, порівняно з відповідним періодом минулого року, розмір середньої заробітної плати збільшився на 26,7%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com