Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Київські ЗМІ для киян, а не для мерії

Заява Спілки журналістів України

Приватизація столичних комунальних медіа-ресурсів у вигляді ЗАТ «Київський медіахолдінг» з одночасним перетрушуванням кадрів та їхньою ціннісною переорієнтацією, що почалося з приходом до Київської міської державної адміністрації команди Леоніда Черновецького, не може не викликати тривоги у журналістської громадськості. Крім «відглянцьованого» телеканалу «Київ» та друкованих періодичних видань, які стали своєрідними бойовими листками мерії, настала черга радикальних змін і для «Радіо Київ». З одного з найкращих столичних мовців, популяризатора української культури, зокрема музики, київське радіо враз перетворилося на типовий РМ-івський форпост російськомовного шансону, що, очевидно, повністю віддзеркалює смаки і запити градоначальства.

А якщо врахувати недавні заходи київської мерії з ліквідації майстерень художників на Андріївському узвозі та лотків з українською продукцією на Майдані Незалежності, то виникає закономірне запитання: чи не є це початком наступу на свободу слова та методичним витісненням української національної культури з духовного життя столиці?

На тлі неабияких здобутків молодої української демократії узурпація київською мерією столичних ЗМІ виходить за всякі межі здорового .глузду.

У зв’язку з цим Спілка журналістів України заявляє про цілковиту під­тримку протестних акцій радіослухачів та діячів культури, що відбулися цими днями під стінами Київської державної адміністращї, а також звертається до Президента України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням вжити невідкладних заходів для наведення ладу в одній з найважливіших сфер життя української столиці — друкованих та електронних ЗМІ.

 Голова Спілки журналістів України Ігор Лубченко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com