Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Проти українофобії, за мир і злагоду

Заява Президії Російської громади Києва

З недавнього часу газета Верховної Ради України «Голос України» співає зовсім не українськими голосами. Частими гостями газети стали Мороз, Симоненко, Грач та інші політичні «москвофіли» і російськомовні «сіонофіли».

З серпня 2007 року у газеті опубліковане так зване «Звернення представників творчої інтелігенції України до партій урядової коаліції». І за духом і за формою, і за нахабністю викладення вимог цей «документ» можна сміливо назвати «Декларацією антиукраїнства».

Як ще можна сприймати заклики підписантів «взаємно визнати і поважати духовні цінності мешканців усієї нашої багатонаціональної й мультикультурної країни», «прийняти новий закон про мови», «рішуче протистояти всім проявам етнічного шовінізму, націонал-екстремізму та ксенофобії» і, одне із головних «всіляко сприяти формуванню української нації як єдиного мультикультурного співтовариства вільних громадян, незалежно від їхнього походження, мови, релігійних вірувань чи політичних переконань».

Можна ще зрозуміти, що «звернення» підписав О.Бузина, який звик постійно «бузити» на антиукраїнській тематиці. Але той факт, що «документ» підписав «сам» П.П.Толочко та академік Ю.Н.Пахомов свідчить про серйозні негаразди у нашому «творчому середовищі». Хоча і тут можна закинути Толочкові, те що він був «офіційним» радянсько-українським історіографом, та ще й має третю дружину російськомовно-єврейського походження.

Президія Російської громади Києва заявляє про неприпустимість подібних «звернень», які порушують права державотворчої нації, яка складає 80% населення України. Таке «звернення» і по суті, і по формі є не толерантним і ксенофобським.

Зрозуміло, що ціна цьому «зверненню» нуль копійок в базарний день позаяк воно спрямоване до партій коаліції, одна з яких вже однозначно вмерла завдяки своїй продажній зрадницькій політиці (СПУ), а друга вмре через рік-два (КПУ). Що стосується «Партії регіонів» то тут не все однозначно. В партії пробуджується певний національний аспект, який все більше повинен поглиблюватися і розвиватися з усвідомленням своєї відповідальності за долю країни, за долю держави.

 Ті, хто підписав «Звернення» представляють тільки самих себе. У південно-східному регіоні України проживає понад 70% етнічних українців, яким не потрібна друга державна мова, які бажають вивчити рідну мову і повернутися до животворних національних джерел культури і традиційного українського життя. Не треба тільки їм заважати це робити.

Переконані, що «Звернення» не підтримає жодна культурна, а тим паче інтелектуально розвинена людина будь-якої національності, які мешкають на гостинній українській землі.

А до підписантів звертаємося із закликом: «Панове, якщо не маєте розуму, майте хоч совість! Не плюйте в колодязь, з якого щодня п’єте смачну українську воду. Ви зробите дуже важливу творчу справу, якщо вивчите самостійно українську мову і навчите нею володіти хоча б ще 5-10 «русскоговорящих». Це і буде Ваш неоціненний вклад у розбудову багатокультурної, різномовної України».

Президія Російської громади Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com