Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Черговий зальот Льоні Космоса

Все ще мер Києва Черновецький, він же Льоня Космос, раптом побачив, що у столиці розвелося забагато сміття. Раптом. Отак не бачив, не бачив, а тут побачив! Уже підозріло... І не те сміття він побачив, що засідає у сесійній залі міськради, нахабно обкрадаючи киян, а те, яке у дворах і баках.

Не заперечуємо — існує проблема зі сміттям. Оскільки Льоня Космос за рік розвалив усі комунальні служби. Нема кому і на чому вивозити цей побічний продукт людської життєдіяльності. Але Льоня Космос так не вважає. Він дійшов висновку, що все це тому, що нині в Києві забагато незареєстрованих. Десь стільки ж, скільки самих киян. Отак одразу й підрахував. На ходу. Поки йшов від дверей свого лімузина до дверей міськради. А відтак все ще мер вирішив провести перепис населення. І примусити платити за вивіз сміття ВСІХ. Інакше доведеться... ви правильно здогадалися, збільшувати тарифи. Щоб життя у Києві медом не здавалося. Отже, маємо нового Підрахуя. І це викликає як мінімум кілька запитань до судових органів.

Перше: згідно із законодавством, перепис населення в Україні здійснюють державні органи статистики. Черновецький збирається доручити свої підрахунки приватній структурі. І взяти на це гроші, знову ж таки, з наших кишень. Ви здогадалися, де вони, врешті-решт, опиняться.

Друге: згідно з усе тим самим законодавством, персональні анкетні дані є конфіденційною інформацією, що не підлягає розголошенню. Органи статистики оперують лише УЗАГАЛЬНЕНИМИ даними: кількість мешканців, середній вік, середній рівень освіти тощо. Де гарантія, що переписувачі Черновецького збережуть у таємниці те, що витягнуть з уст довірливих киян? Нема гарантії.

Третє, останнє: де гарантія, що навіть у разі реалізації авантюри все ще мера дані не сфальсифікують, аби витягти з наших уже добряче пошарпаних мером гаманців те, що там дивом залишилося.

Звичайно, найкращим виходом із ситуації було б вивезти оте сміття на бруд­ному сміттєвозі да-а-алеко за межі Києва. І там викинути на звалище. Але це питання найближчої перспективи. А поки що закликаємо всіх киян не відчиняти перед мерськими переписувачами двері, а якщо ті наполягатимуть, негайно викликати міліцію, оскільки ваш дім — ваша фортеця, яка охороняється Конституцією.

За інформацією інтернет-видання «Акценти»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com