Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Генпрокуратура попередила Ніколаєнка

В освітній сфері поширені такі порушення законодавства, як хабарництво і корупція. Такі результати перевірок, здійснених Генеральною прокуратурою України із залученням регіональних прокуратур.

Як повідомили у прес-службі ГПУ, такі правопорушення виявили прокурори Рівненської, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської і Чернігівської областей. Зокрема, службовець Рівненського державного технікуму економіки і підприємництва отримував хабарі за зарахування абітурієнтів на навчання поза конкурсом. Працівник філії Львівського державного університету у таким самий спосіб сприяв студентам під час здачі заліків. За даними фактами порушено кримінальні справи. Незрідка кошти на потреби вищих навчальних закладів стягуються з учнів та їхніх батьків. Адміністрація Червоноармійського професійного ліцею (Житомирська область) отримувала кошти на оплату комунальних послуг закладу і брала в абітурієнтів гроші на розвиток матеріально-технічної бази. За пред’явленням прокурора регіону винних притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Водночас, як зазначили в ГПУ, кошти з державного бюджету, призначені на розвиток освіти, теж не убезпечені від злочинних зазіхань. Так, високопосадовці Управління освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації використало не за цільовим призначенням десятки тисяч гривень. Керівництво Лиманского аграрного професійного ліцею (Одеська область) через фіктивне зарахування на навчання нараховувало і привласнювало стипендії. За цими фактами прокурори порушили кримінальні справи, розпочато слідство. Такі ж порушення встановлено і в інших регіонах держави.

Для усунення порушень ГПУ внесла представлення міністру освіти і науки Станіславу Ніколаєнко.

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com