Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Всеукраїнський КВК православної молоді у МАУП

Українська Православна Церква не бачить перешкод до взаємодії Церкви зі здоровими політичними та суспільними силами, до співпраці з будь-якими доброчесними людьми, зокрема з людьми інших релігій та невіруючими, за умови їхньої готовності до чесного, доброзичливого і зацікавленого діалогу на благо нашої держави та майбутнього покоління України.

Саме таким діалогом є відома просвітницька діяльність Синодального відділу благодійності та соціального служіння Української Православної Церкви і Міжрегіональної Академії управління персоналом, яка спрямована на духовне виховання та збагачення внутрішнього потенціалу молоді — майбутнього української нації у світлі православного віровчення та духовних традицій українського народу. І це не тільки метафізичні та богословські роздуми з приводу абсолютного та «недосяжного», а й конкретна гармонія внутрішнього світу людини, яка повноцінно розкриває себе у творчому пошуку та актуалізації різноманітних талантів, якими Господь наділяє кожну людину.

Подія, яка відбулася у стінах Міжрегіональної Академії управління персоналом, стала підтвердженням того, що християни не замикаються у своєму колі, а спілкуються зі світом на основі гармонії здорового людського життя.

 11 лютого 2007 року відбувся ІІІ Всеукраїнський КВК православної молоді. На свято гумору прибули гості та учасники зі Львова, Дніпропетровська, Чернігова та інших регіонів України. Радісне «протистояння» відбувалося між збірними командами Києва та Дніпропетровська. У поважному журі були православні священики: архімандрит Іона (Черепанов), намісник Свято-Іонівського монастиря Києва; ієрей Діонісій Мартишин, завідувач кафедри українського православ’я та теології МАУП; ігумен Іосаф (Перетятько), керівник молодіжного відділу Свято-Іонівського монастиря; диякон Іоанн Діденко, заступник Голови Синодального відділу благодійності та соціального служіння Української Православної Церкви, директор Всеукраїнського благодійного фонду «Віра, Надія, Любов».

Упродовж усієї гри панувала атмосфера справжнього українського доброзичливого гумору, духовної радості, доброзичливої привітності та християнської любові, притаманна справжній апостольській родині Вселенського Православ’я, яка не лише у молитві, а й у радості серця і душі прославляє Творця Всесвіту. Єднання молоді у святі гумору відгукнулося вдячністю і радістю у серцях учасників, гостей та вболівальників, зокрема лунали теплі слова вдячності викладачів і студентів Києво-Могилянскої Академії.

Завершилося свято КВК виступом дитячого лялькового театру «Червоне сонечко» недільної дитячої школи Свято-Володимирського храму Дніпропетровська та екскурсією по Академії. Гості та учасники наголосили, що навіть зовнішнім яскравим прикладом вшанування Православної Церкви є територія Київського майданчика МАУП з чудовими православними каплицями та архітектурними будівлями, пов’язаними з історичним минулим Церкви та держави, що через такі справжні сучасні молодіжні свята плекається духовна культура майбутнього української нації.

ієрей Діонісій Мартишин,
завідувач кафедри українського православ’я та теології МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com