Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Журналісти називають лідерів спортивного року. Серед лауреатів — МАУПівці

Традиційно наприкінці року Асоціація спортивних журналістів України визначає найкращих українських атлетів, які досягли найпомітніших успіхів на спортивних аренах країни, Європи та світу, а також відзначає колег та організаторів спорту, чиї здобутки впродовж року були найпомітнішими.

 — Цього року в нашому — вже сьомому — опитуванні взяло участь понад 500 членів АСЖУ з усіх регіонів країни, які й визначили лауреатів спортивного року, — розповів президент Асоціації спортивних журналістів України Михайло Волобуєв. — А конкуренція серед номінантів була по-спортивному жорсткою і безкомпромісною. Українські атлети здобули багато нагород на змаганнях найрізноманітнішого рівня з гімнастики, боротьби, важкої та легкої атлетики, водних видів спорту, вперше — і доволі успішно! — виступили у фінальній частині чемпіонату світу з футболу в Німеччині. Отож вибирати було з кого. Як, до речі, і серед прихильників спор-ту та спортивних журналістів. Мені приємно відзначити і успіхи Міжрегіональної Академії управління персоналом, де не лише успішно розвивають масовий, а й усіляко підтримують спорт високих досягнень, утверджуючи таким чином славу України. Торік ми вшановували досягнення студента МАУП, а нині народного депутата України Єльбруса Тадеєва. Нині серед лауреатів року теж маупівець — Володимир Шацьких, який досяг вершин у греко-римській боротьбі. Спорт, пропаганда здорового способу життя — постійна тема і періодичних видань Академії, тож є підстави сподіватися на подальшу плідну співпрацю АСЖУ і МАУП. Особливі відзнаки дісталися і професійним спортивним журналістам. Вони особливі, бо це визнання колег, які знають справжню ціну надрукованого чи мовленого в ефірі.

На вшанування лауреатів спортивного року до НСК «Олімпійський» завітав і новий міністр молоді та спорту України Віктор Корж. Офіціозу не було. Журналісти, скориставшись нагодою, влаштували своєрідну прес-конференцію. Віддамо належне, міністр не знітився, відповідав на найнезручніші запитання впевнено і зі знанням справи, не лише констатуючи, а й пропонуючи своє бачення розв’язання проблем. Докладні-ше про позицію міністра, його програму підтримки і розвитку українського спорту ми розповімо в одному з наступних чисел.

А лауреатами спортивного року стали:

1.         Володимир Кличко — бокс.

2.         Олена Грушина і Руслан Гончаров — фігурне катання.

3.         Лілія Єфремова — біатлон.

4.         Володимир Ша-ць--ких — греко-римська боротьба.

5.         Ібрагім Алдатов — футбол.

6.         Андрій Шевченко — футбол.

7.         Ірина Краснянська — гімнастика.

8.         Дарина Ткаченко — міжнародні шашки.

9.         Іван Гешко — легка атлетика.

10.      Артем Удачин — важка атлетика.

Кращим тренером року визнано наставника збір-ної України з футболу Олега Блохіна, а командою року — збірну, яку він очолює.

 

Лауреатами АСЖУ в різних номінаціях також стали:

1.         «Краще спортивне видання року» — журнал «Мой спорт».

2.         «Краща газета року» — «Спортивна газета», «Николаевские новости».

3. «Кращий журнал року» — «Регбі».

4.         «Краща спортивна редакція телебачення — ТРК «Київ».

5.         «Краща спортивна редакція радіо» — радіо «Ера-Fм».

6.         «Кращий спор-тивний відділ газети» — «Молодь України».

7.         «Найспортивніше місто України» — Київ.

8.         «Краща спорт-аре-на країни» — НСК «Олімпійський».

9.        «Кращий проект ро-ку» — книжка Ю.Бондаря «На футбольному полі — журналісти».

10.       «Краща акція року» — національний рекорд з парашутного спорту в класі «Великі формації».

11.         «За вагомий внесок у розвиток виду спорту» — газета «Український футбол».

12.         «Краща обласна Асоціація АСЖУ» — Київська.

Було вшановано і велику групу журналістів в номінаціях «За великий внесок у спортивну журналістику», «Зал слави», «Олім-пійська вершина» та інших. Найвищої нагороди АСЖУ імені Ігоря Засєди «За честь і достоїнство в спортивній журналістиці» удостоєно оглядача «Робітничої газети» Олега Костенка, «Призом журналістських симпатій» нагородили головного тренера збірної України Валерія Александрова, а Кубок президента АСЖУ «За підтримку Асоціації спортивних журналістів» цього року дістався Михайлу та Беллі Бараз із Німеччини.

Власн. інформ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com