Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Музей єврейської мафії

У Нью-Йорку створений приватний музей мафії, причому виставлені в ньому експонати показують, що головну роль в організованій злочинності США грала не італійська (як ми знаємо за фільмами), а єврейська мафія. Так, саме єврейські вихідці з колишньої Російської імперії, такі, як Багси Сигель, Мейер Ланский і Арнольд Ротштейн, стояли біля джерел грального бізнесу у США.

«Американець Альберт Неш, чий прадід був вихідцем з російської імперії, створив приватний музей нью-йоркської мафії за назвою «Зроблене в Америці».

Всі експонати в цій колекції пов’язані з убивствами, життям і смертю «хрещених батьків» місцевої організованої злочинності, розквіт якої припав на середину минулого століття. Ідея створення музею мафії була натхненна розповідями бабусі Неша, кравецьку крамницю якої один раз відвідав Багси Сигель. Цей знаменитий мафіозі — виходець з Росії — увійшов в історію не тільки своїми незліченними злочинами, але також тим, що став родоначальником грального біз-несу в Лас-Вегасі. Його правою рукою був друг дитинства Мейер Ланский, також емігрант із Росії. Багси налагодив гральний бізнес у Лас-Вегасі, взявши в борг величезні і на сьгодні гроші — $6 міль-йонів у «великої ради» мафії. Однак спочатку справа прогоряла і неплатоспроможному боржнику був винесений смертний вирок. Єдиним, хто заступався за засновника Лас-Вегаса, хоча і безуспішно, був Ланский. Фотографії Сигеля і Ланского займають почесні місця. «Це видатні представники злочинного світу, що у свій час викликали навіть благоговіння в значної частини американського суспільства», — пояснює Наш своє незвичайне захоплення.

Знаменитому єврейському гангстеру Арнольду Ротштейну на прізвисько «містер Бродвей», що контролював на початку минулого століття гральний бізнес Нью-Йорка, разюче таланило в азартних іграх і парі, що, за версією поліції, і коштувало в підсумку йому життя. Він був убитий людиною, що програла йому на стрибках круглу суму».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com