Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Фельдман — «захисник моралі», і це не анекдот...

Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр Фельдман надіслав лист віце-прем’єр-міністрові з гуманітарних питань Дмитру Табачнику, в якому закликає КМУ навести лад у системі виконання Закону України «Про захист суспільної моралі».

Він нагадує, що Законом України «Про захист суспільної моралі» передбачено заборону виробництва і поширення продукції, яка пропагує війну, національну і релігійну ворожнечу, фашизм і неофашизм, а також встановлюється список органів, які повинні стежити за дотриманням цього закону, — Міністерство культури, Генпрокуратура, Мін’юст та ін.

«Проте відповідні положення досі законодавчо не внесено в компетенцію цих органів. У результаті виходить класичний адміністративний парадокс — є законодавча норма, але немає відповідальних за реальне виконання», — зазначає народний депутат. На думку Фельдмана, ця суперечність, якщо не усунути проблеми правозастосування, не тільки стосуватиметься питання протидії розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й торкнеться Закону «Про визнання Голодомору актом геноциду українського народу», питань спекулятивного трактування історії України тощо.

Фельдман вважає, що Кабінет Міністрів повинен ініціювати приведення цілої низки нормативно-правових актів відповідно до Закону «Про захист суспільної моралі». На думку народного депутата, це буде реальна, а не декларативна робота з виконання положень Універсалу національної єдності. Цікаво, а як прокоментує пан Фельдман, як голова різних єврейських фондів і центрів (зокрема і тих, які захищають права сексуальних меншин), той факт, що більшість ЗМІ, які належать єврейським колам, надто далекі від «захисту суспільної моралі», навіть навпаки. То, може, варто розпочинати зі свого оточення? Чи пропаганда сексуальних збочень, які здорова світова громадськість визнає за нахабне руйнування суспільної моралі, тепер здійснюватиметься під торговою маркою «толерантність»?

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com