Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

За святу справу!

Вітальне слово до учасників наукової конференції «Становлення та розвиток української державності»

— Тема нашої конференції вкрай актуальна і надважлива, оскільки вона присвячена  обговоренню доленосного для кожної нації питання — становлення та розвиток державності. Для нашої України, яка вступила в третє тисячоліття незалежною, самостійною Державою, — це є питанням збереження суверенітету та його належного захисту на всі майбутні часи. Таке завдання потребує глибокого аналі­зу всіх попередніх традицій української державності, нинішніх людей сучасних держав та створення на цій основі відповідної концепції державного розвитку. Названа концепція може бути ефективною, якщо вона випливатиме з українських традицій, менталітету, світогляду та врахування сучасних тенденцій державотворення. Оскільки відомо, що модель державності, яка є прийнятною для однієї країни, може бути неприйнятною, навіть шкідливою, для іншої саме через невідповідність національній культурі.

Українська культура сягає глибини тисячоліть, ще часів Трипільської працивілізації, і за своє тривале існування знала ефективні моделі державної організації. Узяти з них найкраще і пристосувати до сучасних реалій українського та міжнародного буття є сьогодні одним з найголовніших завдань національного державотворення. Особливо важливим це стає в нинішню переломну епоху, коли відбувається гостра боротьба національних суверенних держав проти встановлення світового панування з одного центру. Зберегти свою державу для нащадків, надати їй потужного поштовху до подальшого самостійного розвитку, забезпечити їй гідне місце серед світової спільноти є високим покликанням національної еліти та всіх патріотично налаштованих громадян України. Я щиро сподіваюся, що наша конференція зробить свій посильний внесок у цю святу справу. Бажаю вам успіху та дякую за увагу!

Георгій ЩОКІН,
голова Наглядової ради МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com