Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗГАДАТИ ВСІХ ТА ПАМ’ЯТАТИ КОЖНОГО

Днями Україна вшановуватиме пам’ять жертв Бабиного Яру.

Чимраз далі відходять в історію події Другої світової війни, проте не загоїлися рани, які вона залишила в людській пам’яті. 65 років тому Бабин Яр став місцем страти десятків тисяч безневинних синів та доньок нашого народу, синонімом величезної людської трагедії. Саме тут під час фашистської окупації здійснювалася акція знищення мирного населення України, де спершу було пролито кров жінок, дітей, людей похилого віку. У єдиній братській могилі полягли українці, росіяни, роми, угорці, поляки, євреї. Усі вони — діти української землі. Ми пам’ятатимемо кожну безневинно загублену душу.

Бабин Яр увійшов до світової історії через трагедію, що сталася восени 1941 року. Сотні тисяч людей пройшли дорогою смерті, що обривалася в Бабиному Яру, на околиці міста. Так уже розпорядилася історія, що на весь час окупації Києва це урвище стало братською могилою для сотень тисяч жертв нацистів та проіснувало як місце масових страт рівно два роки — з 29 вересня 1941 року до 29 вересня 1943-го. Саме тут у перші п’ять днів нацисти знищили приблизно 150—160 тисяч людей

Тривалий час інформація про трагедію Бабиного Яру замовчувалася, і тим самим применшувалося її історичне значення. Нині вже відомо, що «пекельна машина знищення» призначалася для народів, які не вписувалися в ідеологію нацистів, заважали здійсненню їхніх життєвих інтересів.

Напередодні 65-ої річниці священну місію згадати всіх загиблих від рук фашистських окупантів взяли на себе чільники Української Консервативної партії, представники Всеукраїнського козацького війська та керівники Міжрегіональної Академії управління персоналом.

Офіційні делегації за участі курсантів Військово-козацького інституту МАУП поклали вінки до пам’ятника жертвам Бабиного Яру, а також квіти на могилу українським патріотам, страченим німецькими загарбниками в роки окупації.

«Сьогодні ми віддаємо шану загиблим співвітчизникам, військовополоненим та представникам інших національностей, які були знищені тут, у Бабиному Яру, під час фашистської окупації у 1941—1943 роках. У ті далекі роки в цьому урвищі було страчено сотні, тисячі патріотично налаштованих синів та доньок нашого народу, які боронили українську землю, відстоювали її честь та гідність, право на подальше мирне існування. Ми завжди пам’ятатимемо тих людей, які віддали своє життя за Вітчизну. Вічна пам’ять», — зазначив заступник керівника Секретаріату УКП Олександр Лалак.

Дорогу до монумента загиблим, що височіє над глибоким урвищем, пам’ятатимуть довго. Наш з вами обов’язок передати всім наступним поколінням священну місію згадувати всіх та пам’ятати кожного, хто загинув за Україну.

 Сергій ГЕРУК

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com