Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«ВСЕВИДЮЩЕ ОКО» НА НОВІЙ БАНКНОТІ 500 ГРИВЕНЬ

Такий масонський знак зображено на новій українській банкноті півтисячного номіналу. Малюнок у вигляді ока розміщено ліворуч на тильному боці купюри.

Інформація із сайту російських масонів: «Важливий символ масонського храму — всевидюще око або Промениста Дельта. Зазвичай його розміщують у східній частині храму, по обидва боки її — Сонце (ближче до півдня) і Місяць (ближче до пів­ночі). Промениста Дельта — трикутник, всередині якого зображено око — знак просвіти або принципу свідомості, тобто — всевидяче око. Промениста Дельта нагадує нам про те, що у кожного масона є своя масонська зірка, яка світить йому в праці й спрямовує до пошуків».

Тепер вона світитиме всім, у кого в руках опиниться 500-гривнева банкнота. Досить промовиста асоціація. Адже для тих українців, які отримують мінімальну зарплату або ж адекватну прожитковому мінімуму (звісно, офіційному — бо ж насправді спробуй на нього прожити), така перспектива не світить. Та й для тих, хто отримує 1,5—2 тисячі гривень, не має нагальної потреби платити п’ятсотгривенними. Зрозуміло, така банкнота передбачена для тих, чиї кишені та гаманці розпирає від сто- та двохсотгривенних «папірців». Тобто тим, кому б не завадило опинитися в полі зору «всевидющого ока» іншого плану — податківців та прокуратури.

Марко ДУКА

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com