Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РАБИНОВИЧ ВПАВ В ІСТЕРИКУ...

У вересні 2005 року набрало чинності рішення Печерського суду міста Києва про стягнення з ДП «Столичні новини», В. Рабиновича і В. Кацмана на користь Міжрегіональної Академії управління персоналом і Г. Щокіна близько 50 тисяч гривень відшкодування моральних збитків за посягання на честь, гідність і ділову репутацію.

Більше 8 місяців Рабинович і Ко усіляко уникали виконання обов’язку в добровільному порядку, допоки у виконавчої служби Печерського району, як то кажуть, «терпець увірвався». Виконавці направили в Печерську райпрокуратуру заяву про порушення кримінальної справи за невиконання судового рішення й піддали арешту майно В. Кацмана (такого собі «потомственного київського аристократа», який тільки в елітному Печерському районі має чотири квартири) і рахунки ДП «Столичні новини» (видавець російськомовних, мало поважних маргіналізованих газет «CN-Столичные новости» і «CN- Столичка»).

У Вадима Зіновійовича ні рахунків, ні майна не виявилося. За старою радянською звичкою він, мабуть, зберігає кревні кошти у трьохлітрових БАНКах, але проінформовані ЗМІ називають його медіамагнатом і мультимільйонером. Скільки вже говориться, що в медіапросторі до 80% коштів виплачується «конвертованою» готівкою, навіть сам (!) Президент України про це зазначав, а віз і нині там. Приклад збиткових ЗМІ Рабиновича повинен був би наштовхнути податкові й правоохоронні органи на думку про перевірку його діяльності, але видно, що пан Рабинович міцно «тримає» територію. Навіть прокурор Печерського району Т. Філатова не насмілилася порушити проти нього кримінальну справу за невиконання судового рішення, натомість хутенько оформила відпустку місяця на півтора, прихопивши з собою матеріали справи, які ніде не можна знайти.

Замість чесного зізнання у своїх помилках стосовно наклепів на МАУП та його керівників і принесення вибачень В. Рабинович і В. Кацман руками свого підлеглого журналіста С. Ковтуненка (подейкують, що він гіркий п’яничка і завзятий дебошир) надрукували істеричного змісту статтю у «CN- Столичные новости» № 29 за 01-07.08.2006 р. під «промовистою» назвою «Цепной суд». Не будемо переповідати зміст цієї, як завжди, брехливої статті, викладеної в дусі Рабиновича – Кацмана – Ковтуненка. Хто хоче ознайомитися з нею, можуть зробити це самостійно, але задоволення від того не отримають. Стаття містить старі видумки і вигадки Рабиновича про «ку-клус-клан», про нав’язування студентам «антисемітської» літературки, про віце-президента Слісаренка, який більше двох років не працює в Академії тощо. Наведемо тільки деякі висловлювання цих любителів «свободи слова і демократії»: «… как этот воинствующий ксенофоб способен в отдельно взятом Печерском суде и Печерской ГИС Киева поставить на колени в нашем лице всю украинскую свободу слова», «некие отморозки и некие судьи», «поставить в стойло», «тупо засуживают» і так далі й тому подібне.

Як нормально психічно неповноцінні люди Рабинович і Ко усюди бачать змову. Раніше це була змова МАУП й арабських країн, пізніше – МАУП й окремих українських політиків, зараз – МАУП разом з Печерський судом і Виконавчою службою Печерського району. Чергова «змова» на замовлення Рабиновича у виконанні Ковтуненка. Хоча Рабинович і Кацман, побувавши у Печерському суді на одній із своїх справ під «допитом» представника МАУП після шостого запитання (а їх планувалося не менше сотні) передали свої повноваження власним адвокатам і визнали, що МАУП виграє у них, тому що Академія має значно кращих адвокатів. Так коли ж Рабинович говорив правду і чи говорить він її хоч коли-небудь?

Дивно, чому Ковтуненко зарахував до спільників МАУП тільки Печерський суд Києва, адже деякі спори між Рабиновичем і Ко, з одного боку, і Академією, з другого, пройшли слухання і в Апеляційному суді Києв, і у Верховному Суді України, і всюди Рабинович отримав від коша! Скарги його залишені без задоволення, а судові рішення, винесені на користь МАУП, лишилися в силі. Хотілося б нагадати, що за позовами МАУП, аналогічними з ДП «Столичні новини» справи розглядалися не тільки в Печерському, але й в інших судах, зокрема Оболонському, Шевченківському, Голосіївському, всі вони винесли рішення на користь МАУП. Про це добре пам’ятають й одні з головних рабинів Києва (їх багато, не знаємо які вони за рахунком) Яков дов Блайх, Євген Червоненко, Михайло Добкін, Джед Санден, Йосип Зісельс, завзято-затятий Олександр Найман, смішний мер Леонід Черновецький, такий собі професор Гарань із Києво-Могилянської Академії, також представники телеканалу «Інтер» і покійний Олександр Шлаєн, який за допомогою Рабиновича намагався закрити «Сільські вісті», але не судилося – «антисеміти» із МАУП не дали. Хай пробачать нам ті, кого ми не назвали у «славному» списку організацій й осіб, які програли МАУП на невидимо-надуманому фронті боротьби з «антисемітизмом». Наступного разу обов’язково й їх назвемо. Не будемо називати цілий ряд видань єврейських громадських організацій, які повторювали на своїх сторінках нісенітниці, розповсюджувані ЗМІ Рабиновича. Незручно якось за журналістів і видавців, які повторюють дурниці психічнохворої людини.

Не Печерський суд винен у всіх «бідах» ДП «Столичні новини», а печерна свідомість їх власників, насамперед Рабиновича і Кацмана. Ця ушкоджена свідомість піддається все більшій критиці не тільки з зовні, але й з середини самої єврейської діаспори в Україні.

Приємно відзначити, що переважна бвльшвсть ЗМІ не реагують на істеричні публікації видань Рабиновича. Гадаємо така ж реакція буде й з боку усіх адресатів, до яких звернена наклепницька публікація газети і лист її головного редактора. Цим злісним правопорушникам і брехунам вже не вірить ніхто. І це говорить про те, що не все втрачено  в Україні, що здоровий глузд і правда проб’ють собі дорогу й різні «столичные» видання відійдуть у минуле, а діяльність Рабиновича, як і його видань, виявиться збитковою, припиниться фінансування і питання «антисемітизму», «расизму», «ксенофобії», «фашизму» відійдуть разом з Рабиновичем у небуття.

Прес-служба МАУП,
департамент правового захисту Академії

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com