Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Догляд за двигуном автомобіля

Дії по догляду за двигуном автомобіля не такі вже й складні, але їх виконання дозволить максимально продовжити термін його служби.

Слідкуйте за рівнем масла в картері двигуна і за його станом. Якщо масло доводиться доливати часто, незважаючи на те, що витоків немає, то швидше за все двигун доведеться ремонтувати. У будь-якому випадку потрібно звернутися до фахівців для встановлення причин великої витрати масла. Якщо масло стало зовсім темним, то його потрібно замінити, заздалегідь моторное масло киев купить, навіть якщо термін заміни ще не настав - мотору це піде тільки на користь. Зазвичай вважають, що масло вимагає заміни, якщо на контрольному щупі крізь масляну плівку не є видимими мітки рівня масла.

Регулярно, один раз в 5000-10000 км оглядайте свічки запалювання. Несправності в системі запалення змінюють робочі характеристики двигуна і погіршують його роботу. Якщо доводиться замінювати свічки новими, то потрібно застосовувати тільки такі, що зазначені в інструкції з експлуатації автомобіля.

Перевірте високовольтні дроти. Вони повинні бути сухими і не мати пошкоджень. Потрібно розрізняти високовольтні дроти з силіконовим покриттям і звичайні, з полімерним ізоляційним покриттям. Полімерне покриття довговічніше, при низьких температурах залишається еластичним, але, потрібно знати, що електричний опір у таких високовольтних проводів більше, ніж у звичайних. У зв'язку з цим, навіть невелика несправність в системі запалювання, яка призводить до падіння напруги в системі, може викликати перебої в іскроутворенні, а значить і в роботі двигуна.

Важливою умовою для нормальної і безперебійної роботи мотора є якість палива. На жаль, водій не може вплинути на його споживчі характеристики на заправках, тому потрібно хоча б регулярно міняти паливні фільтри. Дуже часто неполадки в роботі двигуна пов'язані саме із забрудненням фільтрів, які втрачають свою пропускну здатність. Те ж саме відноситься і до повітряних фільтрів. Своєчасна заміна повітряного фільтра дозволить знизити витрату палива і токсичність вихлопних газів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com