Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Через сучасний спосіб життя чоловіки втрачають чоловічу силу

На думку медиків, кожен чоловік має хоча б одну шкідливу звичку - хтось любить жирну шкідливу їжу, хтось не проти випити в компанії друзів, при чому, не тільки на свята, ну а хтось курить. Урологи-андрологи вважають, що будь-яка з цих звичок, а особливо їх поєднання, робить негативний вплив на чоловічу сілу. На наприклад, чоловіки, які часто п'ють пиво, стикаються з різким зменшенням тестостерону. У курців інша проблема - у них порушується кровопостачання. Та й взагалі, токсичні речовини, як це вже давно стало відомо, погано впливають на сперматозоїди. Якщо у чоловіка ще й до того ж гіпертонія, то куріння здатне підвищити ризик розвитку імпотенції у 27  разів. Ну а марихуана, яка хоч і вважається відносно слабким наркотиком, теж негативно впливає на організм, знижуючи рівень чоловічих гормонів.

Анаболіки, харчові добавки, які чоловіки вживають для зростання м'язової маси, викликають не тільки всі позитивні ефекти тестостерону, але і його негативні ефекти.

Більшість поширених нині захворювань також, на думку лікарів, впливає на потенцію. Наприклад, атеросклероз вражає судини головного мозку, серця і артерії, деякі з яких пов'язані зі статевими органами.

Нещодавно проведене в США дослідження показало, що 8% медичних препаратів негативно впливають на розвиток потенції.

Нервове напруження також позначається і на статевий спроможності чоловічого населення, а так як більшість чоловіків вважає зайвим звертатися за допомогою до лікарів, зростає ймовірність розвитку різного роду ускладнень. Щоб не допустити цього, потрібно знайти в собі сили і піти у клініку, щоб вас оглянув врач андролог.

На прийом до цього лікаря слід поквапитися чоловікам, які страждають безпліддям і тим, у кого спостерігаються сексуальні розлади або такі захворювання як цистит, уретрит, простатит та ін. Чоловікам, стурбованим проблемою старіння або ожиріння теж слід звернутися до даного фахівця. До нього ж звертаються з такими інтимними проблемами як аденома передміхурової залози. Будь-яка проблема, пов'язана з чоловічими статевими органами, є причиною для відвідування андролога.

Перше, про що слід знати чоловікам: своєчасно звернувшись до лікаря, ви робите більш ефективним лікування свого захворювання.

Ось ті симптоми, на які не можна закривати очі:

  • неприємні відчуття (біль, свербіж, печіння) у нижній частині живота або в попереку;
  • хворобливі відчуття при сечовипусканні;
  • сечовипускання супроводжується виділеннями;
  • сеча змінила колір або в ній з'явилися якісь домішки;
  • порушення лібідо, ерекції, еякуляції та оргазму.

Прояв хоч одного з перерахованих симптомів свідчить про необхідність звернення до лікаря андролога. Відвідувати даного доктора рекомендується навіть без прояву даних симптомів. Проходьте огляд у андролога хоча б 1 раз на рік, подумайте про те, що може бути завтра, вже сьогодні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com