Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Особливості різних видів контактних лінз

Все більше людей, які мають проблеми із зором і змушені користуватися окулярами, віддають перевагу контактним лінзам. Це пояснюється тим, що деякі соромляться окуляр, вони не підходять людям, які ведуть активний спосіб життя, огляд через їх оптичне скло має обмеження.

Що стосується контактних лінз, то вони більш безпечні і не реагують на зовнішні впливи. Головна проблема, це правильно підібрати дані аксесуари, щоб в них було максимально зручно. Тому бажано знати, про особливості різних видів контактних лінз.

Особливості різних видів контактних лінз

Лінзи бувають жорсткими і м'якими. Контактні лінзи жорсткі, в свою чергу, випускаються газопроникні і газонепроникні.

Для всіх м'яких лінз характерна газопроникність, але для них існує окремий ознака, за якою розрізняють аксесуари. Це вміст вологи. Якщо її рівень перевищує 50 відсотків, то вважається високим. Якщо менше цього критерію, то, природно, низьким.

Багато відвідувачів спеціалізованого інтернет-магазину контактних лінз Mir-Linz цікавиться, які краще вибрати контактні лінзи, різновиди яких краще, згідно періоду носіння. У цьому випадку вони виробляються трьох видів:

Традиційного. При цьому експлуатація таких контактних лінз розрахована на термін до 12 місяців. Якщо вони жорсткі, то їх можна носити протягом декількох років;

З плановою заміною. Вона може складати від одного до декількох місяців, в залежності від характеристик лінз;

З частою плановою заміною. Такі контактні лінзи можуть бути одноденними, або експлуатуватися строком до 14 днів.

Крім того, існують лінзи, які можна носити не знімаючи кілька днів, аж до місяця. Тому їх називають лінзами з гнучким режимом носіння.

Форма контактних лінз

Контактні лінзи бувають сферичними, мультифокальними і торичними. Виходячи з форми контактних лінз, їх призначають пацієнтам з різними проблемами. Так, для людей, які страждають на короткозорість або далекозорість, ідеально підходять сферичні лінзи, пацієнти, у яких діагностовано пресбіопію, користуються мультифокальним різновидом. Лінзи торичної форми призначені для людей з поганим зором, що супроводжується астигматизмом.

Для чого призначені лінзи і як вони використовуються

Слід зазначити, що контактні лінзи призначені не тільки для того, щоб коригувати проблемний зір. Не дивлячись на те, що основним призначенням є безпосередньо можливість коригувати поширені захворювання або аномалії і для цього використовуються оптичні контактні лінзи, вони ще застосовуються в косметичних цілях. Такі аксесуари дають можливість приховати наявні очні дефекти, які бувають вродженими чи набутими. Це захворювання райдужки, рогівки та багато інших.

Бувають контактні лінзи, різновиди яких використовуються для того, щоб змінити або посилити колір очей. Такі лінзи називаються декоративними, або кольоровими. Деякі моделі випускаються з оригінальними малюнками. Носять їх в основному протягом одного вечора. Вони дуже популярні серед завсідників карнавалів або тематичних вечірок. Такі лінзи не розраховані на тривалу експлуатацію.

У медичних цілях, коли людина потребує лікування очей, найчастіше користуються терапевтичними лінзами, виготовленими з особливого матеріалу. За допомогою таких конструкцій пацієнтові забезпечується надійний захист очей від несприятливих впливів зовнішнього середовища і продовжується ефективність від дії лікарських препаратів.

Матеріали виготовлення контактних лінз

Для виготовлення сучасних контактних лінз сьогодні застосовується два види матеріалів: іонні та неіонні. Для іонного матеріалу характерно те, що вироби з нього може швидко покрити білкова оболонка, так як у них є присутнім негативний заряд, а білок, який міститься в людському середовищі має позитивним зарядом. Таке явище здатне відбитися на якості зору, зробити його розпливчастим і нечітким. Жири від неіонних лінз відштовхуються, що робить їх відкладення неможливим.

Для людей, вимушених дуже часто керувати автотранспортом, випускаються лінзи, які можна не знімати на ніч. Їх навіть можна безперервно носити протягом 30 днів без особливого догляду.

Для роботи за монітором комп'ютера так само існують спеціальні контактні лінзи, які захищають райдужну оболонку очей від пересихання, завдяки підвищеному рівню газопроникності.

Контактні лінзи будь-якого виду дають можливість людині здійснювати активні і вільні рухи, в процесі їх експлуатації немає ніяких спотворень зору, вони не здатні пітніти або замерзати в холодну пору року. Такі вироби можна носити при будь-якій погоді і навіть займатися будь-якими видами спорту.

Так само за допомогою лінз можна підкоригувати деякі особливості зору. Це необхідно, якщо зір на обох очах різний. При цьому зменшується кількість відвідувань офтальмолога, що було необхідно для коригування зору.

В каталозі інтернет-магазину Mir-Linz є все, що необхідно для корекції зору за допомогою контактних лінз зі спеціальними вимогами (зволожуючі, торичні для корекції астигматизму і т.д.) і засоби догляду за ними. За цим посиланням https://mir-linz.com.ua/ Ви можете з легкістю підібрати і купити лінзи, а також всі необхідні аксесуари.

Багато, хто раніше носив окуляри, і спробував хоча б один день походити з контактними лінзами, більше не бажають користуватися незручним виробом. Однак, бувають і такі люди, яким контактні лінзи з яких-небудь причин не рекомендуються.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com