Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МЗС заявив про сім тисяч українців у в'язницях Росії

У російських в'язницях перебувають близько семи тисяч українців, заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в Харкові на брифінгу після відкриття почесного консульства Австрії, передає агентство УНІАН.

«Ви повинні усвідомлювати, щоб розуміти масштаб, що українців в російських в'язницях близько 7 тисяч сидить. Це українські громадяни, яких Міністерство закордонних справ України захищає, кожного», — сказав він.

Пристайко зазначив, що у в'язницях РФ містяться як кримінальні, так і політичні в'язні, про звільнення останніх Україна веде постійні переговори.

«З усіма людьми, яких ми вважаємо політичними в'язнями в Росії, робота ведеться нашими консулами з самого початку, з першого дня. Зараз їх стає більше, додалися кримські татари», — зазначив Пристайко.

За його словами, Україні відомо близько півтора десятка ув'язнених з політичних мотивів кримських татар. «Є різні цифри. Ми зараз маємо лише півтора десятка кримських татар», — сказав заступник міністра.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com