Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄС виділить Україні близько 100 мільйонів євро на підтримку децентралізації

Про це заявив голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінські.

"ЄС розробив на підтримку самоврядування в Україні програму, кошти в розмірі 97 млн євро на яку виділили спільно Єврокомісія, Німеччина і Польща", - сказав Томбінський.

За словами єврочиновника, дана програма буде запущена на підтримку фонду регіонального розвитку, зокрема, для розвитку об'єднаних територіальних громад в Україні.

"Майже 160 новоутворених громад повинні будуть отримати інвестиційні проекти. Їх треба навчати, допомагаючи створювати центри адміністративних послуг, прозорих для людей", - заявляв у грудні заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен.

Нагадаємо, в держбюджеті-2016 на об'єднані громади передбачена окрема субвенція в розмірі 1 млрд гривень. Так, в рамках внесення змін до Податкового кодексу сільські громади отримали можливість акумулювати більше ресурсів від оренди землі.

"В сільські бюджети надходить близько 200 гривень від оренди одного гектара землі, при цьому сьогодні сільський бюджет отримує тільки шість гривень з гектара", - заявляв раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com