Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Експорт товарів США досяг п'ятирічного мінімуму

Сполучені Штати продають все менше і менше товарів вже 4 місяці поспіль, в останній раз такі низькі показники експорту були ще в 2011 році.

Останнє падіння експорту сприяло збільшенню дефіциту торгового балансу США на 2,2%. У січні дефіцит торгового балансу США виріс до $ 45,7 млрд із $ 44,7 млрд, свідчать офіційні дані, опубліковані в п'ятницю.

За минулий рік обсяг експорту знизився, що негативним чином позначилося на економічному зростанні США. На тлі зміцнення долара і падіння світової економіки американські компанії не можуть реалізовувати більшу кількість товарів і послуг за кордоном.

Імпорт також упав на 1,3% до $ 222,1 млрд, що стало найменшим зниженням з квітня 2011 р

В результаті різкого падіння цін на нафту за останні півтора року вартість імпорту бензину знизилася до мінімумів 2003 р

У той же час імпорт автомобілів і автозапчастин встановив рекорд, показавши зліт продажів нових легкових і вантажних автомобілів в США.

В середньому з листопада по січень дефіцит торгового балансу склав $ 44,6 млрд у порівнянні з $ 43,1 млрд за той же період роком раніше.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com