Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СЕС повідомила про завершення епідемії грипу в Україні

З початку епідемічного сезону в Україні від ускладнень внаслідок грипу померло 329 осіб, проте епідемія вже завершилася.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас під час брифінгу на тему: "Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ: оперативна інформація".

У той же час фахівець підкреслив, що епідемія грипу і ГРВІ в Україні завершилася.

"Минулого тижня в жодному з регіонів пороговий рівень населення не перевищує певні показники. Навчання було припинено в 56 шкільних закладах країни. Протягом 4-х тижнів тривала епідемія. Вона забрала життя 329 осіб. Причини високої смертності свідчать про байдуже ставлення до свого здоров'ю. Всі померлі не були щеплені проти грипу і пізно зверталися за медичною допомогою. МОЗ прийнято рішення ввести обов'язкові щеплення для осіб з груп епідемічного ризику, зокрема, літні люди, вагітні, медики і люди, що працюють в сферах обслуговування. Ми плануємо довести рівень імунізації серед літніх людей до 75% ", - сказав Протас.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com