Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Американські вчені навчилися передбачати ймовірність близької смерті

Дослідження полягає в трихвилинних етапах бігу c зростаючою швидкістю і зростаючим нахилом поверхні і подальшого обчислення за формулою коефіцієнта ймовірності смерті протягом наступного десятиліття.

Якщо коефіцієнт дорівнює нулю, то виживання становить 97% протягом наступного десятиліття. Якщо людина набрала 100 балів і вище, у неї є 2%-ний ризик смерті протягом наступних 10 років, в той час як люди c балами від 0 до 100 мають 3%-ний ризик смерті протягом наступного десятиліття.

Якщо показник від'ємний, від -100 до 0, то людина має 11%-ний ризик смерті в найближчі 10 років, в той час як показники нижче -100 підвищують ризик смерті на 38%.

«Знання про те, що хороша фізична форма пов'язана з більш низьким ризиком смерті, ні в якому разі не є новим, – говорить провідний дослідник Хайтам Ахмед. – Ми лише хотіли дати кількісну оцінку ризику за віком, статтю та рівнем фізичної підготовки».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com