Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Важливість постійного розвитку

Один із законів нашого світу звучить так: ніщо не спочиває, все рухається та змінюється.

У Всесвіті немає нічого статичного. Рух відбувається всюди, на всіх рівнях - від галактик до електронів, що обертаються навколо атомного ядра. Все навколо змінюється і розвивається. Це природний стан всього існуючого. Стабільність - це момент процесу руху. Що перестає рухатися та змінюватися, то гине.

І людина бере участь в різноманітних формах руху: механічно переміщається, в неї відбуваються хімічні та біологічні процеси, вона змінюється і розвивається.

Але для людини важливіше розвиток не фізичний, а духовний. Людина повинна з часом дорослішати, розумнішати, ставати мудрішою. Вона повинна удосконалюватися, реалізуючи свої особистісні задатки і можливості.

Часто люди цього не розуміють, вони хочуть стабільності, безтурботного існування. Спроба отримати задоволення від сталості, незмінності приречена, бо неможливо протистояти життєвому потоку. Або він вас знесе, або вас поглине болото лихоліття і бездуховності.

Люди часто міркують: ось підемо у відпустку і відпочинемо. Ось вийдемо на пенсію і поживемо спокійно. Але настає відпустку, а потім і довгоочікувана пенсія, але спокою немає. І це природно, тому що життя - це рух, а спокій - це смерть. Спокій і життя - речі несумісні.

Людина, наприклад, досяг мети, йому здається, що він може розслабитися, відпочити. Але виникають нові потреби, бажання, проблеми. Куплений автомобіль вимагає великих витрат. Одруження на коханій дівчині змушує брати на свої плечі відповідальність і нові турботи. Навіть сайт який тільки-но вийшов на першу сторінку пошукової системи, на наступний день буде обігнано конкурентом і треба заходити на seo blog та вивчати нову інформацію про звіни в пошукових алгоритмах.

Вам здається, що любов буде вічною, але захоплення одне одним проходить, відносини повинні перейти на інший рівень. Якщо цього не відбувається, якщо люди не пристосовуються, не змінюються, то розставання неминуче.

Рух - все, мета - ніщо. Давно помічено, що здійснення мрії робить людину щасливою ненадовго. Ейфорія швидко проходить, настає розчарування. Треба ставити нову мету (наприклад, купівля будинку, народження дітей). Коли є мрія, є, куди рухатися, до чого прагнути, тоді людина повна сил і енергії, вона хоче діяти та щаслива.

На шляху часто зустрічаються перешкоди, не все виходить. Це природно. Невдача - це не трагедія. Це цінний урок, досвід, розвиток. Вчіться на своїх і чужих помилках, долайте перешкоди - і рухайтеся далі. До речі, відомий факт; чим людина більше знає і вміє, тим більше задоволення від життя вона отримує.

Стояти на місці не вийде. А. Ейнштейн зауважив: «Життя - як водіння велосипеда. Щоб зберегти рівновагу, ти постійно повинен рухатися».
Чи не спокою слід бажати, чи не фіксації досягнутого, а руху, розвитку в потрібному нам напрямку. Якщо ти не удосконалюєшся, то деградуєш.

Якщо ви візьмете на озброєння цей принцип, життя стане різноманітніше, цікавішим, щасливішим. Ви відчуєте радість зміни, розвитку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com