Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Курорти Чорноморського узбережжя кавказу

Найпівденніший регіон Росії, Краснодарський край розташований в західній частині Великого Кавказу і на Азово-Кубанської низовини. Адміністративним центром є місто Краснодар, в 1994 р. відзначив своє двохсотріччя. Краснодарський край межує з Ростовською областю, Ставропольським краєм, Республікою Адигея і Грузією. Південні і західні кордони краю омиваються Чорним і Азовським морями. Краснодарський край знаходиться майже на середині між екватором і полюсом, на широті Північної Італії і Південної Франції.

Краснодарський край - це і гори, луки, рівнини, унікальна рослинність і чудові морські пляжі, заради яких, власне, ми і їдемо на Чорноморське узбережжя Кавказу. Відпочинок в Краснодарському краї - це так само невичерпні можливості проведення активного відпочинку. Наприклад, в Краснодарському краї та в Адигеї можна знайти відмінні місця для сплаву і гірського туризму: це і ущелина Гуамское, і плато Лагонаки, і річка Біла. Для тих, хто любить все таємниче і загадкове - безліч печер. Одна з них - Назаровская, що йде в глибину на 500 м. За Краснодарському краю протікають такі великі річки, як Біла, Кубань, Лаба і Дон. Ще однією визначною пам'яткою Кавказького заповідника є тісосамшітовая гай з рідкісними породами дерев. І це далеко не все, чим цікавий відпочинок на курортах Краснодарського краю! Щоб охопити всі принади відпочинку на курортах Чорного моря, Вам доведеться приїхати сюди ще не один раз! І Ви точно з усіх курортів Росії будете знову і знову вибирати саме курорти Краснодарського краю! Ну, а про головне зимовому курорті Краснодарського краю тепер уже знають не тільки у нас, а й за кордоном Червона поляна у Соч.

Найбільш популярним для відпочинку є Чорноморське узбережжя з широкими піщаними і гальковими пляжами.

Чорноморське узбережжя Краснодарського краю, захищене з півночі від холодних вітрів Кавказькими горами, простягнулося вузькою смугою на 457 км від Керченської протоки до Адлера. Підступають до Чорноморського узбережжя гори Західного Кавказу підвищуються з півночі на південь від 600 до 1100 м. Чорноморське узбережжя складається з двох різних кліматичних провінцій: Північно-Чорноморської і Колхидской.

Від курорту зони Анапи до Геленджика простягається зона середземноморських сухих субтропіків. Характерні особливості курортів Анапа і Геленджик: сухий клімат, ялівцеві ліси, зарості держидерева і Грабника, гаї пицундской сосни, ущелини гірських річок, що виходять гирлами на піщані і галькові пляжі.

Після курортом зони Геленджика кількість опадів і вологість повітря поступово підвищуються разом з підвищенням висоти прилеглого кавказького хребта і в районі курорту Туапсе починається зона вологих субтропіків - Колхідська провінція.

Серед кукортних селиш та міст слід приділити увагу Кабардинці яка вишідно відрізняється своїм цілющим повітрям знаходячись на берегу широкої Цимеської бухти. Відпочинок в Кабардинке це насамперед дитячий та молодіжний відпочинок з великою кількість пляжей та розваг.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com