Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наявна неповага до демократії

Голова комітету з міжнародних питань Європарламенту Брок розгледів «лицемірство» в затягуванні справи українського екс-прем’єра Тимошенко й закинув Україні «неповагу демократичних стандартів».

Вимагати особистої присутності ув’язненої та хворої екс-прем’єра Юлії Тимошенко на засіданні касаційного суду є «лицемірством», цитує німецьке інформаційне агентство KNA голову комітету з міжнародних питань Європарламенту Ельмара Брока. Християнський демократ з Німеччини звернув увагу на те, що закон не вимагає обов’язкової особистої присутності Тимошенко на процесі.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ  вже втретє відклав розгляд касації Юлії Тимошенко на вирок у газовій справі. У жовтні минулого року в ході суперечливого процесу її засудили до семи років тюрми. Новий термін засідання призначено на 16 серпня. Як пояснили в суді, перерву оголошено через необхідність отримання висновку судмедекспертизи щодо стану здоров’я Тимошенко.

 Брок звернув увагу на той факт, що наступне судове засідання відбудеться вже після строку реєстрації учасників парламентських виборів. До 1 серпня повинні пройти передвиборчі з’їзди партій, на яких мають бути висунуті кандидати в депутати. Тимошенко не може брати участь у голосуванні допоки вона перебуває за ґратами, констатував євродепутат.

Критика пролунала і від члена фракції Європейської народної партії Міхаеля Галера, експерта з питань політики безпеки, повідомляє німецьке інформаційне агентство KNA. Він наголосив, що Тимошенко може подати скаргу до Європейського суду з прав людини в Стразбурзі лише після рішення останнього судового рішення в касаційному процесі. Але саме цього Україна й хоче уникнути, вважає Галер. Як заявив депутат Європарламенту, український президент Віктор Янукович «вивів свою країну з кола демократій».

DW

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com