Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Подумайте перш ніж споживати наступні продукти

Продукти харчування давно перетворили на зброю. А чиновників, що дозволяють їх продаж проблеми нашого здоров’я не турбують. Отже нам самим треба піклуватися про те, щоб не отруїтися гидотою в красивій упаковці.

Глутамат натрію

Не можна їсти продукти з добавкою Е-326 (глутамат натрію). Берете упаковку товару в магазині і читаєте. Якщо вказаний глутамат натрію, не купуйте її. Глутамат натрію є підсилювачем смаку. Зараз його додають навіть в найнесподіваніші продукти, щоб «підсадити» на них населення.  Краще користуйтеся природними продуктами: сіль, цукор, перець і так далі. 

Рис білий шліфований

Хвороба Бері-бері була так поширена в східних країнах до початку 20 ст., що вважалася однією з головних у світі. У хворих відбувалося ураження нервової системи, що призводило до слабкості, втрати апетиту, підвищеної збудливості і паралічу з дуже високою вірогідністю смертельного результату. На бері-бері часто страждали японські моряки. Тільки у 1884 японський дієтолог Т. Такакі помітив, що захворювання можна уникнути, якщо харчовий раціон моряків зробити різноманітнішим і включити в нього овочі. У 1890-х роках голландський лікар Х. Ейкман виявив, що хвороба виникає при вживанні полірованого рису. Симптоми схожі  на поліневрит. Ця хвороба стається у курей, якщо годувати їх тільки полірованим рисом. Полірований рис отримують шляхом видалення зовнішніх оболонок рисових зерен. Виявилось, що оболонки, що йдуть в смітник, мають лікувальну дію. Після тривалих зусиль ученим вдалося виділити в невеликих кількостях з дріжджів і рисових оболонок кристалічну речовину, яка містила сірку. Ця речовина, вітамін В1, або тіамін, попереджала і виліковувала хворобу бері-бері, а відсутність його в полірованому рисі служила причиною захворювання. Тіамін був досліджений хімічними методами, і в 1937 його синтезували. Нині синтетичний тіамін додають до полірованого рису і білого борошна.

Цукрозамінники

Усі замінники цукру мають сильний жовчогінний ефект. У людей із захворюваннями жовчовивідних шляхів, замінники цукру можуть загострити перебіг хвороби. А в газованих напоях замінник цукру присутній апріорі. Діти п’ють газовану воду літрами. В результаті за воду з «нулем калорій» розплачується передміхурова залоза.

Ацесульфам — Е950. Він же Sweet One. У 1974 році в США визнаний медиками повільно діючою отрутою і речовиною здатною прискорити розвиток злоякісних пухлин.

Аспартам — Е951. Комерційні назви: світли, сластилін, сукразид, нутрисвіт. У 1985 році виявлена хімічна нестабільність аспартама: при температурі близько 30 градусів Цельсія в газованій воді він розкладався на формальдегід (канцероген класу А), метанол і фенілаланін.

Цикламат — Е952 (цюкли). З 1969 року заборонений в США, Франції, Великобританії і ще низці країн через підозри, що цей підсолоджувач провокує ниркову недостатність. У країнах колишнього СРСР найбільш поширений через низьку ціну.

Сахарин — Е954. Псевдоніми: Sweet’n’Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Дозволений в більшості країн, але медики не рекомендують вживати його, коли у людини немає діабету. Є підозри, що сахарин впливає на загострення жовчнокам’яної хвороби.

Ксиліт — Е967. Сорбіт — Е420. У великих дозах (більше 30 грамів за один прийом) викликає розлад шлунку.

Трансжири

Трансжири — це специфічний вид ненасичених жирів, отриманих штучним шляхом. Рідкі рослинні олії в результаті процесу гідрогенізації перетворюються на тверді рослинні жири — маргарини, кулінарні жири. Гідрогенізовані жири мають спотворену молекулярну структуру, нехарактерну для природних з’єднань. Вбудовуючись в клітини нашого організму, трансжири порушують клітинний метаболізм. Гідрогенізовані жи­ри перешкоджають повноцінному живленню клітин і сприяють накопиченню токсинів.

 Краще з’їжте дві ложки натурального вершкового масла, ніж цілу пачку або кілограм трансжирів. За даними звіту UCS — INFO 447 від 15.07.1999 в результаті наукових досліджень були встановлені наступні негативні наслідки споживання трансжирів:

— Погіршення якості молока у годуючих матерів, при цьому трансжири передаються з молоком матері при годуванні дитини.

— Народження дітей з патологічно малою вагою.

— Збільшення ризику розвитку діабету.

— Порушення роботи простагландинів, що негативно впливає на стан суглобів і сполучної тканини.

— Порушення роботи ферменту цитохром-оксидази, що грає ключову роль в знешкодженні хімічних речовин і канцерогенів.

— Послаблення імунітету.

— Зниження рівня чоловічого статевого гормону тестостерона і погіршення якості сперми.

— Порушення клітинного метаболізму багате наслідками такими захворюваннь, як атеросклероз, артеріальна гіпертензія, ішемічна хвороба серця, рак, ожиріння, погіршення зору.

Вживання трансжирів знижує здатність організму до протистояння стресам, збільшує ризик виникнення депресії. Продукти харчування, що містять трансжири: маргарин; спреды, м’які масла, мікси вершкових і рослинних масел; рафінована рослинна олія; майонез; кетчуп; продукція фаст-фуду — картопля-фрі (для приготування цієї продукції використовувалися гідрогенізовані жири); кондитерські вироби — торти, тістечка, печиво, крекери і так далі, для виготовлення яких використовувався кулінарний жир; снеки — чіпси, попкорн; заморожені напівфабрикати.

Малосольний оселедець в пластикових упаковках

Малосольний оселедець зберігається тільки в маслі. Якщо оселедець вам пропонують без масла, це означає, що туди додано уротропін. Уротропін визнаний дуже небезпечною добавкою і заборонений у багатьох країнах. До складу уротропіну входить аміак і... формальдегід.

Ікра малосолона

Принцип той же. Ікра довго не зберігається. Тільки у замороженому виді або сильно посолена. Якщо продається слабосолона, значить, в неї додано або уротропін, або лимонну кислоту. Може бути додано щось інше, але на виході все одно виходить формальдегід.

Генно-інженерні продукти

— Крабові палички. (Крабова есенція, змішана із соєю).

— Какао.

— Арахіс. В нього імплантується ген петунії. Це  — отруйна речовина. Навіть комахи арахіс не їдять.

— ГМ-картопля від певних виробників.

— Зелений горошок (консервований).

— Кукурудза (консервована).

— Кукурудзяні палички і пластівці з цукром.

Якщо купуєте кукурудзяні пластівці або палички, вони мають бути тільки несолодкими. Бо цукор не використовують у виробництві цього продукту. Цукор горить при температурі 140 градусів. Тому використовують як цукрозамінник цикломат.

— Каші і крупи з ароматизаторами і барвниками, ідентичними натуральним. Це хімічні речовини, що мають запах — присмак груші, полуниці, банана тощо. Нічого натурального...

Льодяники. Барбарис

Зараз використовується настільки сильна хімічна есенція, що якщо ви злегка намочену цукерочку залишите на скатертині, вона пропалить скатертину наскрізь, разом з лаком. Знищується навіть пластик. Уявіть, що відбувається з вашим шлунком!

Джеми. Мармелад

Це дуже потужні антиокисники. Ви не зможете зберегти вишню в такому первозданному вигляді. Нічого спільного з тим, що було при СРСР, нинішній мармелад не має. Це просто чудеса хімічної промисловості. Дуже небезпечно.

Смажена картопля у фаст-фудах

Зараз використовуються такі антиокисники, що картопля тримається рік і не чорніє. Усе, це подається у фаст-фудах найвідоміших брендів.

Продукти швидкого приготування

Продукти швидкого приготування : локшина швидкого приготування, розчинні супчики, картопляні пюре, бульйонні кубики, розчинні соки типу «Юпі» і «Зуко». Усе це суцільна хімія, що завдає шкоди організму.

Ковбаси. Шинка

Виготовлені, як правило,  з генно-модифікованої сої. Сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштети і інші продукти з так званими прихованими жирами. У їх складі сало, нутряний жир, свиняча шкірка займають до 40% ваги, але маскуються під м’ясо, у тому числі і за допомогою смакових добавок. Ні про яку натуральність в даному випадку взагалі не йдеться. Береться тоненька шийка і кілограм гелю. За ніч в спеціальній машинці гель  розмішується разом з шматочком шийки і до ранку виходить величезний шматок «м’яса». Як такого м’яса в ньому не більше 5%. Усе інше — гель (каратинин, підсилювачі смаку, підсилювачі кольору). Рожевий колір такому «м’ясу» надають підсилювачі кольору. Якщо вимкнути лампи у вітрині, ви побачите, що колір ковбаси зеленуватий. Ковбаси, як раніше, вже ніхто не коптить. Використовуються коптильні рідини, в яких, знову-таки — формальдегід.

Молочні продукти тривалого терміну зберігання (більше 2 міс.).

Усе, що зберігається більш 2-х тижнів, вживати не можна. Асептична упаковка — це упаковка з антибіотиком.

Кавуни

Якщо вас пронесло 10 разів, то на 11-й може й не пронести. Кавун удобрюється такими речовинами, що є першим кандидатом на отруєння. Необхідно, купуючи кавун , уявляти увесь процес його «підживлення» починаючи від середини весни.

Виноград, який не псується

Виноград їдять грибки. Його ще не встигли зняти з гілки, а його вже їдять грибки. Якщо продається киш-миш і він спокійно лежить більше 5 діб, то знайте, він оброблений хлороформом та іншими серйозними антиокисниками.

Несезонний перець

Абсолютно генно-модифікований продукт.

Дріжджовий хліб

Вживаючи дріжджовий хліб, ви їсте гриби. Перевагу треба віддавати житньому хлібу. Рафіноване біле борошно вищих сортів, як і інші рафіновані продукти, упевнено входять в топ шкідливих продуктів харчування. «Нарізний батон» не є повноцінним хлібом. Це «здоба», з усіма витікаючими наслідами для здоров’я.

Гриби

Клітинні отрути (цитотоксини) — найнебезпечніші отрути, що містяться в грибах. Аманитини (аматоксини) — є у блідій поганці та білій поганці. Це складні речовини, дія яких полягає в гальмуванні процесів в клітинах РНК, що управляють синтезом білка. Це приводить до дисфункції печінки, а потім і до летального результату. Симптоми такого отруєння: болі в животі, нудота, блювота, пронос з кров’ю і слизом.

Курага, чорнослив, родзинки

Якщо бачите красиву курагу або родзинки, йдіть далі. Що з абрикосою треба зробити, щоб  вона так красиво лежала упродовж року? Курага має бути страшненька і зморщена.

Морозиво

Зараз фактично неможливо знайти виготовлене з молока морозиво. Якщо ви знайдете де-небудь справжній пломбір з молока, тоді сміливо можете купувати і їсти. Фруктове морозиво — це  читі есенції, нічого натурального в них немає.

Кекси в упаковках

Рулети чомусь не черствіють, не псуються, не сохнуть, з ними взагалі нічого не відбувається. Вони лежать місяць і більше. Це певною мірою невелика таємниця. Краще утриматися від їх споживання.

Цукерки

90% шоколаду — це зовсім не шоколад. Шоколадні батончики мають гігантську кількість калорій, у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, барвниками і ароматизаторами. Поєднання великої кількості цукру і різних хімічних добавок забезпечує найвищу калорійність і бажання їсти їх знову і знову.

Кури

Чоловікам треба зменшити споживання тушок курей. Кури вирощуються на гормонах. Курка отримує 6 жіночих гормонів, включаючи прогестерон. Тому, якщо чоловік починає їсти жіночі гормони, у нього природно падає тестостерон причому до рівня, який потім не відновити. Такий він найкомерційніший продукт!

Плавлені сирки

Цей продукт абсолютно не засвоюються організмом. Термічна обробка вбиває всі корисні речовини. Це просто смачний шлак у красивій обгортці.

Розчинна кава

При споживанні розчинної кави відбувається повне переродження гормональних залоз. Кава має близько 1000 речовин, причому 900 з них ніде не зустрічаються, а із ста відомих речовин — 75 є відверто отруйними, і тільки 25 нейтральними.

Ароматизований чай

Пийте натуральний чай, в якому нічого не плаває, додаткового смаку він не повинен мати. Увесь ароматизований чай чи то з лимонною кислотою, чи то з апельсиновою не є натуральним продуктом, що принесе нам користь. Але він смачний. Тому звикання виникає миттєво. Усі кислоти треба негайно вивести з організму.

Рафінована дезодорована рослинна олія

Це масло не можна використовувати в сирому вигляді в салатах.  Масла зокрема не несуть ніякої користі травній системі, заглушаючи її роботу, блокуючи жирною субстанцією усі процеси травлення.

Майонез, кетчуп, різні соуси і заправки

У них високий вміст барвників, замінників смаків і ГМО. Крім того, консерванти, що оберігають ці продукти від псування, порушують мікрофлору кишковика, знищуючи і корисні мікроби в організмі.

Солодкі газовані напої

Солодкі газовані напої — це суміш цукру, хімії і газів. Наче навмисно зроблено, щоб швидше розподілити по організму шкідливі речовини. Кока-кола, наприклад, чудовий засіб від вапняного накипу і іржі. Подумайте гарненько перш, ніж відправляти таку рідину в шлунок. До того ж, газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру — в еквіваленті 4-5 чайних ложок, розбавлених в склянці води. Тому не варто дивуватися, що, угамувавши спрагу такою газованою водою, ви через п’ять хвилин вже знову хочете пити.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com