Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Привілеї для найсильніших

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, якими пропонується положення «Європейської хартії регіональних мов і мов меншин» не застосовувати до російської.

Так, депутат групи «Реформи заради майбутнього» (екс-БЮТівець) Павло Мовчан 22 червня зареєстрував законопроект про внесення змін до закону «Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин» (№10616-2).

Ним він пропонує застосовувати «Європейську хартію регіональних мов або міноритарних мов» до низки мов в Україні, але не до російської. (У чинному законодавстві йдеться про ратифікацію «Європейської хартії регіональних мов і мов меншин», в такому перекладі.)

Зокрема, Мовчан пропонує зафіксувати, що Україна застосовуватиме положення частини II та низку положень частини III Хартії «щодо болгарської, гагаузької, кримськотатарської, молдавської, новогрецької, ромської, румунської та угорської мов».

У проекті також значиться, що Україна застосовуватиме низку положень частини III Хартії щодо української мови у Криму та низці областей, а заходи, спрямовані на утвердження української мови як державної, «не вважаються такими, що перешкоджають чи створюють загрозу збереженню або розвитку мов», на які поширюються положення Хартії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com