Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КИТАЙ БУВ ШИРШИМ?

Британські археологи під керівництвом Уильяма Линдси зробили сенсаційне відкриття: вони виявили нову ділянку Великої Китайської стіни не в Піднебесній, а за межами країни — в Монголії. Залишки споруди завдовжки 100 км і заввишки місцями до 2,5 м було знайдено в пустелі Гобі, в південній частині Монголії. Учені дійшли висновку, що ця будова є частиною китайської пам’ятки.

Склад матеріалу, з якого зроблена ділянка стіни, — земля, гілки і вулканічний камінь. Час будівлі визначили як період між 1040 і 1160 рр. до нашої ери.

У 2007 р. на кордоні Китаю і Монголії в ході експедиції, організованою Линдси, був виявлений значний відрізок стіни, віднесений до періоду правління династії Хань. Відтоді пошуки подальших фрагментів стіни тривали і нарешті увінчалися успіхом — втрачену ділянку розшукали в Монголії.

Велика Китайська стіна — це найбільший пам’ятник архітектури. Вона проходить по північному Китаю, розтягнувшись з урахуванням усіх відгалужень на 8851,8 кілометрів. Велика Китайська стіна включена в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Travel Daily

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com